Mini Mall is decor voor nieuwe initiatieven

Mini Mall Hofbogen Rotterdam is decor voor nieuwe initiatieven

De geslaagde herontwikkeling van De Hofbogen wordt vooral bewezen door het succes van de Mini Mall. De Mini Mall is gevestigd in de eerste zeven bogen van het voormalige station Hofplein en biedt ruimte aan ondernemers. Bird is een mooi nieuw podium voor jazz en aanverwante muziek, bij winkels als Gussie/Doortje, Salt Season, Comiquest , Happy Collectieve :) Concept Store en Anno is een uniek aanbod te vinden en het verse restaurant De Jong krijgt lovende recensies.

Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe initiatieven van kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve geesten. Komende periode bijvoorbeeld ook weer. 17 maart is er Moes District en 22 maart is de presentatie van Opperclaes Extra Large.

Moes District zal een tweemaandelijkse, overdekte streekmarkt zijn met producten uit de regio en van daarbuiten. Net als Rotterdamse Oogst (dit jaar elke eerste zondag van de maand op het Noordplein worden er  ambachtelijke en kleinschalige lekkernijen aangeboden. De wereld van boeren en producenten komt zodoende samen met die van ontwerpers en kunstenaars in de binnenruimte.

Gussie Doortje in de Hofbogen Rotterdam

Tijdens de eerste editie is er bijvoorbeeld een aanbod van de Rotterdamse paté atelier Firma Bijten, Rotterdamse koffie van Schot, worsten van de vanuit Rotterdam opererende Brit Dave Cunningham met de naam Sausages, cider van Cidercider, Branco, Wild Vleesch en Wijkkeuken van Zuid.

Op 22 maart is vervolgens de onthulling van Opperclaes Extra Large. Opperclaes bestaat al twee jaar als galerie maar is ook steeds meer een creatief projectbureau. Ze zijn gevraagd om verschillende kunstenaars te selecteren die de achterwand van De Hofbogen van een enorme schildering te voorzien. De eerste schildering wordt gemaakt door  Koen Harmsma en Jelmer Noordeman van Bier & Brood. Een multi-disciplinair kunstenaarscollectief uit Rotterdam.

Opperclaes Extra Large te beschilderen muur

Ze combineren verschillende creatieve aspecten en werken veel samen met andere disciplines. Over de wandschildering met de titel  ‘Natuur vs. Stad’ zeggen zij het volgende: ‘De groten der aarde gaan een vernietigende strijd aan. De stad rukt op en walst de natuur plat. Aan de andere kant worden steden geteisterd door stormen en overstromingen. Deze ‘clash of the titans’  zal te zien zijn op Eindwand en de schildering zal net zo zwart wit zijn als de genoemde tegenstellingen.’ Na 3 maanden zal de muur overgeschilderd worden door de volgende kunstenaar.

Lokaal Espresso in de Hofbogen Rotterdam

Vanuit Lokaal zal de presentatie op 22 maart tussen zeven en tien uur in de avond plaatsvinden!

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra