Mode Marché en nog meer mode

Mode Marché en nog meer mode (pictures by villadinamica.com)

De komende periode kunnen modeliefhebbers, net als de afgelopen tijd trouwens, hun hart weer ophalen. Aanstaande zondag is er namelijk een Swan Market in het Museumpark met altijd veel aandacht voor mode. Bij Margreeth Oltshoorn is diezelfde zondagmiddag de opening van Vernissage 1. Op woensdag 24 en donderdag 25 april is de tweede editie van Salonè Della Moda in de Mini Mall. Op 5 mei is het vervolgens dan alweer tijd voor de twaalfde editie van Mode Marché in LP2.

Naast design, betaalbare kunst is tijdens de lifestyle-markt Swan Market ook altijd een flink aanbod van mode, accessoires en vintage. Daarnaast is er horeca en muziek. De markt is zondag vrij toegankelijk van 12.00 tot 17.00.

Rond 17.00 begint diezelfde zondag de opening van Vernissage 1 bij Margreet Olsthoorn. De accessoires van Grietje Hartman worden getoond. Galerie Vips is ook aanwezig. Onlangs verliet de galeriehouder het onderkomen op het Westelijk Handelsterrein. De plek was niet meer rendabel. Voortaan zal Vips op locatie te vinden zijn. Bij Margreeth Olsthoorn worden beelden van verschillende fotografen getoond. Er is speciale aandacht voor foto’s van punk-icoon Patti Smith! Deexpositie is to/m 19 mei te bezoeken.

Woensdag 24 en donderdag 25 april staat de Mini Mall in Rotterdam in het teken van Salonè della Moda. Dit is een platform waar internationale designers, jonge talenten en commerciële merken hun nieuwe collecties presenteren aan pers en bezoekers (kaartverkoop voor beide avonden gaat via deze link. Onder meer designers Dori Tomcsanyi uit Budapest, Kenax Leung uit Hong Kong en House Of Byfield uit New York en Marco Stefano Pintus zullen hun creaties tonen.

Mode Marché en nog meer mode (pictures by villadinamica.com)

Tijdens Mode Marche (georganiseerd door Esmé de Smit van Shppr Events en Joost van Gorsel van Iconique Fashion Magazine op 5 mei in LP2 worden er uiteraard ook modecollecties getoond tijdens pop-up fashion shows. Tevens worden er ter plekke kapsels gecreëerd door het Rotterdamse Mowhair en is er muziek en een aanbod van lekker eten en drinken. Maar het belangrijkste element tijdens Mode Marché blijft uiteraard de verkoop van kleding door tientallen ontwerpers, winkels en agentschappen.

Liefhebbers (ook mannelijke, want er is ook een gedeelte met de toepasselijke en duidelijk naam Monsieur Mode Marché) kunnen accessoires, stoffen en monster-collecties direct passen en van de deelnemende jonge én gevestigde namen kopen. Als altijd is er een flink aanbod van lokale ontwerpers zoals Daisy Kroon, C.Cruden, Charlotte Kan, Charlotte Wooning, Nadine Calor, Urban Nomads by Kirsty Nagel, Dante 6, Martine Viergever, Olga Korstanje, Jeroen van Tuyl en ZLDA. Rotterdamse winkels en ondernemers als Van Dijk, Shppr, Vintage labels by Hendrikus, L’ecole National, Nen Xavier, Fashiongarden, Blick Brillen, Optiek Zien en Bon Bon on the Block bieden ook weer kleding en accessoires zoals onder meer brillen aan.

Van 12:00 tot 13:00 is er de VIP Shopping Hour. Liefhebbers hebben dan de mogelijkheid om de eerste keuze te hebben. VIP Shopping Hour-Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop voor 8,50 euro bij SHPPR  aan de Van Oldenbarneveltstraat 113. Van 13:00 tot 17:00 is de entreeprijs 3 euro aan de deur.

Margreeth Olsthoorn

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra