Dansweek 2015 – Rotterdamse Schouwburg

Dansweek 2015 – Rotterdamse Schouwburg

De Rotterdamse Schouwburg ademt dans tijdens de Dansweek.

Van 9 tot en met 17 mei vindt weer een nieuwe editie van de Dansweek plaats in de Rotterdamse Schouwburg. Zeven dagen lang verandert de Rotterdamse Schouwburg in een waar dans Walhalla. Het programma varieert van voorstellingen van de bekende gezelschappen tot het knallende slot op 17 mei met de Europese voorronde van SDK (Street Dance Kemp). Kortom: tijdens de Dansweek kan menig dansliefhebber het hart kan ophalen.

Veelzijdigheid
De veelzijdigheid van de Dansweek is uitstekend terug te zien in de programmering. Tijdens de Dansweek kunnen bezoekers namelijk niet alleen genieten van Rotterdamse dans. Zo brengt de Belgische Ann van den Broek van WArd/waRD / Ann van den Broek haar We Solo Men ( https://vimeo.com/16307879 ) terug. Het groepsstuk voor mannen is een productie waarover niet alleen de pers zich lovend uitliet. In 2010 werd de productie ook geselecteerd in de categorie ‘meest belangwekkende productie’ door de Nederlandse Dansdagen.

Ook voor nieuwe producties is een podium tijdens de Dansweek. Jan Martens presenteert zijn nieuwe solo Ode to Attempt waarin hij het publiek uitnodigt voor een kijkje in zijn hoofd en computer. Het resultaat? Een zelfportret van zijn choreografische keuzes en zijn manier van werken en leven.

Dansweek 2015 – Rotterdamse Schouwburg

De week wordt geopend door het Nationale Ballet met Back to Bach en De Dansers brengen in samenwerking met Theater Strahl en Szente Bunte Wähne een ode aan de Weisse Rose. Verder vertolkt Rosas in verklärte nacht een romantisch liefdesverhaal op muziek van Schönberg en komt choreograaf Giulio D’Anna met een nieuw onderzoek waarin hij de fysiologie van het menselijk lichaam centraal stelt. Ook Conny Janssen Danst ontbreekt niet tijdens de Dansweek! Op 15 en 16 mei vinden de laatste voorstellingen van de tournee van INSIDE OUT plaats.

Ook de dans skills van het publiek worden op de proef gesteld tijdens de Dansweek! Op 16 mei kan men met de voetjes van de vloer tijdens een heuse Dance Off met DJ EDGAR.

De veelzijdigheid, in combinatie met de hoge kwaliteit, maken de Dansweek tot een mooi evenement. Eventjes ademt de Rotterdamse Schouwburg niets dan dans. Dat het vrijwel onmogelijk is de agenda’s van alle dansgezelschappen te synchroniseren blijkt uit een toch wel grote ontbrekende naam tijdens de Dansweek. Scapino Ballet Rotterdam is juist die week nog op een landelijke tournee met Songs for Drella. Zij keren 3 juni terug naar hun thuisbasis met TWOOLS17.

Een knallende afsluiter
Zoals gezegd wordt de Dansweek knallend afgesloten met de Europese voorronde van Street Dance Kemp. Dansers uit verschillende urban dansstijlen als B-boying, house, popping en Hiphop gaan op het Schouwburgplein de strijd met elkaar aan voor een plek in de volgende ronde. Het lot van de dansers ligt in handen van een zeskoppige jury. Een spannende strijd die je niet wil missen!

Voor meer informatie over de Dansweek kun je terecht op de website van de Rotterdamse Schouwburg, www.rotterdamseschouwburg.nl. Kaartjes zijn te koop via de website of de kassa (010-4118110).

FILMPJE DANSWEEK:

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk