Code 010 – Ro Theater

Code 010 – Ro Theater

Realiteit met een rauw randje. Ambities genoeg bij theatermaker Sadettin Kirmiziyüs: Rotterdamse verhalen vertellen naar model van de veelgeprezen TV serie “The Wire”. Deze serie geeft een ontluisterende blik op de sociaal-politieke realiteit van de Amerikaanse havenstad Baltimore, en daarmee tegelijkertijd op de universele trekken van een (desintegrerende) neo-liberale samenleving. Daar had je dan ook knap eigenwijze makers als David Simon en Ed Burns voor nodig die via een old school mass medium uiterst actuele maatschappijkritiek kunnen bedrijven. Wat zal deze ambitie opleveren in het oermedium theater in de met Baltimore goed vergelijkbare havenstad Rotterdam? Qua neo-liberale onttakeling lopen we hier nog wel wat decennia achter maar erg benieuwd wat hier voor Rotterdam uit gaat komen.

Gaat dat zien bij het Ro Theater aan de William Boothlaan 8 van 17 april t/m 31 mei in Rotterdam

Code 010 – Ro Theater

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Linda Tan