Vierde editie Buma Rotterdam Beats

Buma Rotterdam Beats Vierde Editie

Vorig jaar trok Buma Rotterdam Beats 5500 bezoekers . De organisatie was tevreden en zag het als teken dat Buma Rotterdam Beats uit kan groeien tot een van de belangrijkste evenementen (netwerkbijeenkomst en festival) voor bass, hiphop, reggae, drum ’n bass, soul, beats en meer in de wereld. Net als voorgaande jaren zijn er tijdens de komende vierde editie weer veel optredens van (deels nog onbekende) artiesten.

De programmeur Roger Brouwn heeft ondertussen echter al bewezen dat hij gevoel voor talent heeft. Verschillende artiesten die tijdens vorige edities optraden zijn inmiddels doorgebroken zoals 2Chainz, Charles Bradley, Lunice, Hudson Mohawke, Iggy Azalea en Action Bronson.

Dit jaar zijn hiphoppers Mr. Probz, Black Milk, en Rockie Fresh uitgenodigd. Daarnaast komen de Zuid-Afrikaanse dj Black Coffee, drum ’n bass-duo Camo & Krooked, de Antwerpse rapster met Congolese wortels Coely, de garage-dj Chaiba, het Londens bassduo Snakehips, housevernieuwer Kyle Hall en de Londense zangeres Izzy Bizu.
Ook de absolute livesensatie van dit moment Hiatus Kaiyote uit Australië, dj Ryan Hemsworth uit Canada, Zebra Katz uit de VS, electronic soul-belofte Quadron uit Denemarken, post-dubstepsensatie Mount Kimbie uit Londen,
S O H N en rapper Oddisee zijn vastgelegd. Roses Gabor, Boaz van de Beatz presents Nouveau Riche Music, Gorgon City, rappers Watsky en WAX, SirOJ, Maydien, Dream Koala, D E N A uit Duitsland, Maduk, Samnesia en Crispy zullen eveneens aantreden.

Buma Rotterdam Beats Vierde Editie

Rotterdam wordt onder meer vertegenwoordigd door Sevdaliza, Pink Oculus, Jeff Solo, Gery Mendes en Nicon.

Verschillende artiesten zullen meerdere keren hun talenten etaleren. Black Milk zal bijvoorbeeld een masterclass geven tijdens het dagprogramma en ’s avonds optreden bij Bar. Buma Rotterdam Beats bestaat namelijk uit twee elementen. Overdag vindt een conferentie plaats voor internationaal industriepubliek en een uitgebreid programma voor nationaal talent, met workshops, interactieve Q&A’s, beats en demo pitches, netwerkmomenten en zakelijke panels.

Er zijn in de middag ook masterclasses van rapper Oddisee en producer S1 van Kanye West’s label GOOD Music. Interviews met acts als Hiatus Kaiyote, Nouveau Riche, Munchi, The Partysquad en Reverse. Grote partijen komen naar Rotterdam om hun kennis over de industrie de delen, en nieuw talent te spotten, zoals Riggs Morales (VP of A&R van Atlantic Records), muzieksupervisiebedrijf Hit The Ground Running uit Los Angeles, Top Notch en de Britse reggae-autoriteit Lloyd Bradley.

Buma Rotterdam Beats Vierde Editie

Tijdens het dagprogramma staat vooral het internationale succesverhaal van Nederlandse producers centraal. Daartoe wordt bijvoorbeeld dj Moortje overgevlogen vanaf Curaçao. Hij is namelijk de grondlegger van bubbling. Hij was 25 jaar geleden de eerste die de pompende ritmes van dancehall maar ook hiphop en r&b versneld af speelde. Deze muziekstijl vormt de basis voor het wereldwijde succes van de Nederlandse producers.

DJ Moortje zal tijdens BRB by Day onder meer geïnterviewd worden door zijn jonge geestverwant moombahtonpionier Munchi uit Rotterdam, een groot liefhebber van bubbling die de bouwstenen van het fenomeen gebruikte om zelf nieuwe sensationele muziekstijlen te creëren. De jonge, invloedrijke beatmakers als Boaz van de Beatz, Reverse, Fellow en The Partysquad staan ook stil bij de geschiedenis van dit typisch Nederlandse dansvloerfenomeen. Boaz van de Beatz zal ook in het avondprogramma te zien zijn, met een presentatie van zijn platenlabel Nouveau Riche Music.
het festival vindt vooral plaats in het Schieblock en de Hofbogen, specifieker bij Bar, het HipHopHuis, Bird en de aangrenzende Mini Mall en ook Rotown, Perron en TwentySix.

Buma Rotterdam Beats Vierde Editie

Ook dit jaar zijn er in de middag en aan het begin van de avond gratis concerten te zien op het buitenpodium van BRB, onder meer van Kid de Blits, Freddy & Bundy (Crooks & Hef) uit Hoogvliet, Typhoon en anderen. Ook zijn er presentaties van Roots & Routes en de Herman Brood Academie.
Tijdens Buma Rotterdam Beats zal bovendien het hiphopfestival Street Science weer plaatsvinden. Onder het thema ‘knowledge is key’ wordt een palet aan uitingsvormen (dans, muziek en beeldende kunst) belicht op diverse locaties in Rotterdam, waaronder het HipHopHuis, de Mini Mall en galerie Opperclaes.
Meer informatie over de programmering en entreeprijzen van de verschillende onderdelen is te vinden via: www.buma-rotterdam-beats.nl/#tickets

Buma Rotterdam Beats Vierde Editie

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra