Biergarten en Bar Garden worden buren

Biergarten en Bar Garden worden buren

Vorige zomer was Biergarten op de ooit doodse ruimte achter het Schieblock een onvoorzien groot succes. Uiteindelijk eindigde het met een schuimende rasechte Rotterdams Oktoberfest in het najaar. Tijd dus voor een tweede ronde deze zomer. Op 27 april zal de opening zijn van Biergarten 2013. Bar zal diezelfde middag het terras in gebruik nemen. Reden dus voor een gecombineerd feest met de toepasselijke naam Köningsdag! Tot middernacht zullen vele dj’s draaien en zijn er meerdere activiteiten zoals een kleine markt.

Biergarten was vorig jaar in eerste instantie een initiatief van de culinaire werkplaats Mess. Inmiddels is ook grafisch ontwerpbureau Almost Modern bij de organisatie betrokken. Biergarten vond voor dit nieuwe seizoen een verse bierleverancier, investeerde in een nieuwe keuken en vroeg het Rotterdamse Jordy’s Bakery een speciaal broodje te ontwikkelen om de nu al vermaarde hamburgers nog lekkerder te doen smaken!

Biergarten en Bar Garden worden buren

Sinds afgelopen Oktoberfest zijn er ook veranderingen geweest in de pui van het Schieblock. Daar heeft Bar begin dit jaar een nieuwe horecagelegenheid geopend. In de korte periode van bestaan blijkt Bar al een favoriet restaurant, cafe en club onder de jonge creatieve Rotterdammers. Er worden optredens, clubavonden, filmvertoningen en andere activiteiten georganiseerd. Een terras hoort daar uiteraard bij!

De feestelijke ingebruikname van de garden en garten wordt bekroond met een heuse freimarkt.

Van 12:00 tot 20:00 worden er producten van lokale ondernemers aangeboden. Uiteraard zal het eind februari geopende Groos als buurman van Bar present zijn. Groos is een warenhuis voor Rotterdamse mode-, design-, kunst-, muziek-, literatuur-, film-, delicatessen- en lifestyle-producten. Het streven is om uiteindelijk alle Rotterdamse kwaliteitsproducten waar de stad groos (een oud vooral Rotterdams woord voor trots) op mag zijn aan te bieden. Ook Dye Hard Hair & Beauty Supply is aanwezig op de Freimarkt. Unieke kleding is te vinden bij Vintage & Labels by Hendrikus, Dearhunter en Frauduleus Vintage Store.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra