Oktoberfest op z’n Rotterdams bij Biergarten

Oktoberfest op z'n Rotterdams bij Biergarten (c Fred Ernst)

Er kan wel geconcludeerd worden dat de Biergarten achter het Schieblock en Hollywood Music Hall een succes was. Vanaf 26 mei was het tijdelijke terras met bier uit pullen, muziek van lokale dj’s, bratwursten en ander vermaak de hele zomer lang een favoriete pleisterplaats van Rotterdamse creatieven gedurende de weekends.

De samenwerking van Mess, KOM Soep, Fabrique Urbaine, ZUS, IABR en Almost Modern bij Test Site Rotterdam in het kader van de 5e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam bleek een belangrijk onderdeel in het oorspronkelijke streven dat voor het gebied was bedacht. Rotterdam Central District moest weer aantrekkelijk worden.

Oktoberfest op z'n Rotterdams bij Biergarten (c Fred Ernst)

Het gebied was in geen twintig jaar meer heringericht en de buitenruimte en de gebouwen waren grotendeels verloederd. De kwaliteit en beleving van de openbare ruimte is afgelopen zomer echter geleidelijk verbeterd. Lokale ondernemers en ontwerpers uit het Rotterdam Central District zijn bij het project betrokken en zodoende is het gebied weer levendig geworden met horeca, groen en verfraaiing van het straatbeeld.

Het seizoen wordt vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober met een heus Oktoberfest afgesloten. Het Duitse Oktoberfest is een van de grootste en meest bekende volksfeesten ter wereld. Biergarten Rotterdam haalt dit bierfeest binnenkort naar Rotterdam en geeft er een eigen draai aan met acts als WLDRF en Kinderen tegen Kinderen. Het Rotterdamse Wldrf klinkt volgens hen zelf als Jaap Valkhoff verdwaald in een tweedehands electronica zaak.

Oktoberfest op z'n Rotterdams bij Biergarten (c Fred Ernst)

Het Zuid-Hollandse Kinderen tegen Kinderen is bezig met hun afscheidstournee. Wat zeven jaar geleden als een grap begon komt na 300.000 YouTube hits, 1500 verkochte platen, talloze optredens op onder meer Lowlands en 3FM ten einde. De hilarische coveract van Kinderen voor Kinderen stopt ermee.

Naast deze optredens wordt de muziek in de enorme tent met aaneengesloten biertafels verzorgd door de Rotterdamse dj’s Ari Deelder & Non de Jus, Jeff Solo, O’Henn, Homey Universalis, Strafkamp, Miami Nice en het Biergarten Residence dj Team.

Zie voor meer informatie en kaartverkoop (Er zijn verschillende arrangementen):  Oktoberfest Rotterdam Prosit!

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra