Rotterdam Philharmonic Gergiev festival 2013

Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival 2013

Precies 25 jaar na zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch markeert festivaljaargang 2013 Valery Gergievs zilveren band met de stad, het orkest en het publiek van Rotterdam. De extreme intensiteit waarom Gergiev al vanaf het begin werd geroemd inspireerde tot een programma van hoge concentratie. Samengebald in drie festivaldagen reikt de 18de editie van brunchconcert tot nachtmuziek. Bijzondere gasten zijn de meesterpianisten Sergei Babayan, Alexei Volodin en Daniil Trifonov, wereldbas Mikhail Petrenko en solisten, koor en orkest van het Mariinsky Theater.

In de nieuwe opzet focust het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival op maestro Valery Gergiev, Russische muziek en de artistieke wereldtop. Russische muziek staat voor passie, diepe melancholie en uitbundige levenslust, kenmerkend voor de werken van Prokofjev, Stravinsky en Moesorgski. Deze Russische componisten staan van 5 tot en met 7 september centraal in het festival programma.

Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival 2013

En we vieren Gergievs 60ste verjaardag met een festival in nieuwe stijl. We creëren een plek waar je grote namen tegen het lijf loopt, waar spontaan muziek wordt gemaakt en magische momenten kunnen ontstaan.

Wat in 1996 begint als een concertreeks-met-rode-draad is uitgegroeid uit tot een grootschalig muziekfestival.

www.gergievfestival.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Linda Tan