Online betrokken blijven bij De Kunsthal met S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefde

De Kunsthal met S.H.O.E.S

Er breekt een zware tijd aan voor fans en trouwe bezoekers van de Kunsthal. Afgelopen vrijdag sloot het museum haar deuren. Tot 10 november werkt men daar namelijk met man en macht aan de verduurzaming van het pand. Maar niet getreurd, je hoeft de Kunsthal niet te missen. In de periode dat er aan het pand wordt gewerkt, is de Kunsthal namelijk nog wel online zichtbaar voor het publiek. Sterker nog: je kunt meewerken aan de totstandkoming van een tentoonstelling!

Hoe werkt het?

Speciaal voor S.H.O.E.S. is de website www.kunsthalmaakmee.nl in het leven geroepen. Via deze website kan iedereen die maar wil ervaren hoe het is om mee te werken aan een tentoonstelling. Allereerst moet je een eigen account aanmaken via de website. Vervolgens kun je dan werken aan je eigen portfolio waarin telkens meer vragen ‘vrij komen’ om te beantwoorden. Je wordt als maker dus echt meegenomen in het gehele proces rondom het verwezenlijken van een tentoonstelling en daarbij krijg je meteen het gevoel dat je daadwerkelijk een bijdrage levert.

De eerste fasen zijn inmiddels gepasseerd. Inmiddels is namelijk onder anderen het onderwerp van de tentoonstelling met de daarbij behorende naam uitgekozen. Een tentoonstelling over schoenen bleek het meest populair. Vanaf nu kan iedereen dus online meewerken aan ‘S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefde’.

De Kunsthal met S.H.O.E.S

Leuk of onzin?

Leuk! Door tijdens de sluitingsperiode van de Kunsthal toch online actief te zijn, blijft men bezig met het museum. Daarnaast krijgt de bezoeker de kans mee te werken aan een tentoonstelling waarbij de door hem of haar gemaakte keuzes worden bewaard in de eigen portfolio. Via de sociale media kanalen van de Kunsthal en via de e-mail worden deelnemers op de hoogte gehouden van de laatste ideeën, ontwikkelingen en kritische opmerkingen van hun mede-curatoren. Interessant, leerzaam, maar dus vooral heel erg leuk!

Het eindresultaat

En dan breekt de dag aan dat de Kunsthal haar deuren weer opent. Vanaf 10 november kan iedereen weer opgelucht ademhalen en naar hartelust genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft. Maar dat is nog niet alles! Op zaterdag 14 december vindt in de Kunsthal de opening plaats van de MaakMee tentoonstelling! Tot 23 maart heeft iedereen de kans het eindresultaat van het grootste interactieve tentoonstellingsproject dat ooit heeft plaatsgevonden te bewonderen. Maak jij ook Mee?

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk