Zeg Roodkapje waar ga je heen?

Roodkapje verhuist

Roodkapje is een plek voor kunst, cultuur, muziek, feestjes en bijeenkomsten in Rotterdam. De eerste vestiging was aan de Witte de Withstraat. Vervolgens resideerde Roodkapje een lange tijd op de Meent waar er vele evenementen zijn georganiseerd zoals de Night of Shame, de expositie Wish you were here en Mothership presenteerde er hun overzichtsboek! Inmiddels heeft Roodkapje de Meent verlaten en zal vanaf vrijdagavond 31 mei de nieuwe locatie in een oude supermarkt aan de Teilingerstraat in gebruik nemen.

Roodkapje gaat dus ook richting het noorden, waar de laatste tijd al zo veel ontwikkelingen zijn. Op loopafstand van onder meer 30Kuub en AAAFresh123, Bar en de Biergarten, Mini Mall zal Roodkapje weer een actueel, betrokken, confronterend en toegankelijk programma bieden. Grazen interviewde directeur Eric den Hartigh al eens over de programmering en werkwijze.

De opening wordt gebruikt om de veelzijdigheid van Roodkapje te tonen. Er zijn optredens van Vakantie, Dead Neanthals, Crying Boys Cafe en de dj’s Lonely en Enige Ernstige.

De expositie Post-Slack is voor het eerst te zien. De Rotterdamse creatieven Richie Lopez en Milan Boonstra (beiden bekend van Issues, Mel Chan, Joost Goudriaan en Nada van Dalen leveren werk. Er wordt gejamd en er zijn hapjes van de MagnetronBar. Uiteraard zijn er nog veel meer mensen betrokken. Een deel presenteert zich zich middels dit filmpje.

Een dag na de opening is er meteen de eerste editie van Club Heimat met Filosofische Stilte en de Rotterdammers Holowave en O’Henn.

Ook voor de rest van juni zijn er al evenementen gepland, onder meer in samenwerking met Worm en Route du Nord. Een overzicht is via deze link te vinden.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra