30Kuub en AAAFresh123 zijn nieuwe plekken voor cultuur

30Kuub en AAAFresh123 zijn nieuwe plekken voor cultuur

Bij Grazen houden we graag de nieuwe initiatieven in de gaten. Onlangs openden Sweatshop Deluxe en Groos bijvoorbeeld de deuren. Onder Groos blijkt een grote kelder te zijn. Deze ruimte zal vrijdag 5 april in gebruik genomen als expositieruimte met de naam 30Kuub. Via deze blog is te lezen hoe het initiatief tot stand is gekomen. Later deze maand is er ook de opening van AAAFresh aan de Zaagmolenkade.

De eerste tentoonstelling bij 30Kuub bestaat uit de Koffie Cyclifier van Superuse Studios (voorheen 2012Architecten). Het is een kleinschalige installatie waarbij koffiedrab wordt hergebruik als voedingsbodem voor paddenstoelenteelt. Vanaf 17.00 is de installatie te zien.

Koffie Cyclifier van Superuse Studios

Maikel Kleinjan, Hans Kleinjan en Roderik Faasen werken al vanaf 2007 samen. In Delfshaven opereerden ze vanuit de AAA Gallery. Ze schilderen, schrijven, ontwerpen en denken na over nieuwe concepten. Inmiddels zijn ze uitgekeken op Delfshaven en denken ze in het Oude Noorden meer op hun plek te zitten met AAAFresh123. Ze willen kunst, mode, design en meer. Bovendien zijn ze van plan om de 300 vierkante meter ook aan andere kunstenaars en designers beschikbaar te stellen.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra