Mothership presenteert boek bij Roodkapje

Mothership presenteert boek bij Roodkapje

Mothership bestaat deze zomer 7,5 jaar! De Rotterdamse organisatie functioneert als kunstproducent en produceert, adviseert, begeleidt en bemiddelt bij kunstprojecten. Mothership vervult een brugfunctie tussen de kunstwereld en opdrachtgevers. Vanwege het jubileum is een publicatie samengesteld waarin 69 projecten zijn uitgelicht. Op vrijdag 7 september wordt het nieuwe boek: Fresh from the press gelanceerd bij Roodkapje.

Mothership heeft al vele opzienbarende projecten opgeleverd. Zo was Mothership verantwoordelijk voor de spectaculaire aanlichting van de brandgrens met 120 lichtbundels tijdens de herdenking van het bombardement op Rotterdam op woensdag 14 mei 2008.
Ook de volledig functionerende geluidsstudio Grrr Jamming Squeak die de Italiaanse kunstenares Paola Pivi op uitnodiging van Sculpture International Rotterdam maakte was een productie van Mothership.

Mothership boekpresentatie in Roodkapje

De kunstproducent was daarnaast onder heel veer meer ook betrokken bij De Rotterdamse Kunstmannen Kalender, het boek en project Rotterdam2040 van Gyz La Rivière, de allereerste gestyleerde mosgevel ter wereld, de verlichte dichtregel ‘De Omgeving van de Mens is de Medemens’ van Jules Deelder aan een gevel aan de Nieuwe Binnenweg en Copy Garden bij de Gaffelstraat.

Mothership heeft al met tientallen kunstenaars samengewerkt. Zoals de toonaangevende Rotterdamse artiesten Joep van Lieshout, De HuMobisten, 2012Architecten, Luuk Bode, Pepijn van den Nieuwendijk (alias Cirque de Pepin), Lastplak, Jonas Vorwerk, Hans van Bentem (samen richtten ze www.rockandroyal.com op) en Jonas Staal.

Mothership boekpresentatie in Roodkapje

In totaal heeft Mothership in al die jaren al meer dan 250 uiteenlopende projecten geproduceerd, gerealiseerd en geïnitieerd. Zoals uit de selectie hierboven blijkt heeft Mothership een flinke impact gemaakt in Rotterdam. Maar Mothership opereert in heel Nederland en er zijn zelfs buiten de landsgrenzen initiatieven aangegaan. Tot de presentatie is nog niet bekend welke projecten allemaal in het drukwerk zijn uitgelicht maar Grazen mag wel al een sneak preview geven, dus geniet alvast voor met de foto’s die dit artikel illustreren!

Iedereen is vrijdag 7 september vanaf 17:00 uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn bij Roodkapje. Volgens Mothership een thuishaven voor actuele, betrokken, confronterende en toegankelijke kunst en cultuur in Rotterdam. Dus de perfecte plek voor de vrijdagmiddagboekborrel (VrijMiBoBo).

Mothership boekpresentatie in Roodkapje

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra