Night of Shame in Roodkapje

Night 0f Shame in Roodkapje

Schaamteloze filmbeelden.

Rotterdam kent vele ondernemers in de audiovisuele sector en kunstenaars die bezig zijn met beeld en video! Elke filmmaker of kunstenaar toont graag vol trots zijn beste werk met de
wereld. Maar voor het maken van elke toffe commercial, videoclip, animatie of korte film, heeft een regisseur ergens een harde schijf met mappen vol schaamte en achter dat meesterwerk van iedere kunstenaar schuilt een proces vol met mislukte probeersels.

Het tweetal filmmakers van ‘Opslaan Als’ durft het aan om hun slechtste werk te tonen en hebben nog meer regisseurs, kunstenaars en creatieven zover gekregen eenmalig hun schaamteloze filmpjes eenmalig te vertonen in een bioscoopsetting aanstaande donderdag in Rood(kapje).
Oude toelatingsfilmpjes voor opleidingen, verschrikkelijke commercials die gemaakt zijn om de huur bij elkaar te schrapen, allemaal materiaal dat een maker liever nooit meer terugziet.

Save As - Night of Shame

Tim Arts en Stefan van den Boogaard (Mortierbrigade) en Boudewijn Bollmann tonen hun miserable werk. Maar ook de Rotterdamse makers Baschz, Venour en TurboTurbo tonen werk.
Venour bestaat uit Steven, die interactief media management heeft gestudeerd, Uriah de regelgast slash acteur en Noel, de anatomisch kunstenaar en grafisch vormgever.Het drietal is al jaren bezig met vj- en dj-werk, vormgeven, hebben een eigen kledinglijn, doen dingen op internet en zijn de laatste jaren bezig met lange films.

Baschz is een kunstenaar die al vele projecten in Rotterdam heeft gedaan. Zo is hij op dit moment betrokken bij www.Rotterdames.net.

TurboTurbo bestaat inmiddels uit Mark Beulen, Daniël Baggerman en Mark Prinsen en oprichter Maarten J. Boer. Maarten begon in 2005 direct na zijn afstuderen met TurboTurbo. Inmiddels schrijft hij ook voor Grazen.nl ook over film in Rotterdam. Hij was al zo aardig om een screenshot van het filmpje dat TurboTurbo donderdag zal tonen ter plaatsing door te sturen. Maarten zegt erover: ’’Plaatje is dom genoeg, dacht ik zo. Zeg maar nog niet welke video het is, stom genoeg is het onze best bekeken clip ooit.’’
Na de vertoning is het tijd de schaamte weg te drinken tijdens de afterparty.

Night of Shame
roodkapje.org
Donderdag 26 juli, 20:30
Entree 5,-

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra