Derde Birdfest met internationale allure

Derde Birdfest met internationale allure

Nog voor Bird was er al Birdfest. Het kleine festival werd ooit opgericht om muziekliefhebbers voor te bereiden op de komst van het jazzpodium in de Mini Mall in de Hofbogen! De eerste editie vond in 2010 plaats bij Station Bergweg (http://www.noorderbioscoop.nl). De tweede editie was vorig jaar al in Bird (ook de succesvolle locatie voor Street Science bijvoorbeeld). Van donderdag 25 t/m zaterdag 27 oktober vindt daar alweer de derde editie plaats.

Tijdens Birdfest worden verschillende muziekstijlen naast elkaar geprogrammeerd. Als het maar swingt.
De eerste dag begint in het HipHopHuis waar dj Maseo van De La Soul zal spreken over de opkomst van de hiphopgroep en zijn omvangrijke dj-carrière. Uiteraard gaat hij later op de avond ook draaien. Ook een van de meest indrukwekkende drummers van dit moment zal optreden. Chris ‘Daddy’ Dave wekte al samen met hedendaagse grootheden als Adele, Maxwell, D’Angelo, Beyoncé, Lupe Fiasco, Robert Glasper, Mos Def, Erykah Badu en vele anderen. Nanko en Thelonious omlijsten de avond muzikaal.

Peven Everett treedt vrijdag op. Hij is al tien jaar niet in Nederland geweest en zal het publiek trakteren op een show vol soul, house en jazz. Ook Playing With Knives en het Rotterdamse City Safari Blue treden op. Fatlady Soundsystem draait daarna tot in de late uurtjes.

Derde Birdfest met internationale allure

Jimi Tenor is zaterdag aan de beurt. Hij is een grensverleggende muzikant en componist die op een originele manier elementen van Afro-Amerikaanse muziek combineert met spontane gekheid en schaamteloze glamour. Op zaterdag staat hij op het podium met Berlijns enige afrobeatband KabuKabu. Hypnotic Brass Ensemble bestaat uit acht broers uit Chicago die moeiteloos verschillende genres als jazz, hiphop, funk en rock mixen. Verder zijn er jazzy optredens van Cristian Amigo met de Rotterdamse trompettist Michael Varekamp en Chazzy Green met Naomi Adriaansz. De avond wordt muzikaal omlijst door Noonday Soul Movement en afgesloten door D-Rok en zijn vrienden tijdens Lovebirds.

BIRDfest, Donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober 2012
HipHopHuis en BIRD & Mini Mall
Meer info en tickets: www.birdfest.nl / www.bird-rotterdam.nl
Dagkaart donderdag en vrijdag: € 20,-
Dagkaart zaterdag: € 25,-
Passe-partout: € 45,-
Indien er nog plaats is kan er iedere festivalavond vanaf 23.00 uur aan de deur nog een kaartje worden gekocht voor € 10,-

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra