Street Science festival

Street Science festival 2012

HipHop weekend in Rotterdam maakt straatcultuur zichtbaar.

I said a hip hop,
Hippie to the hippie,
The hip, hip a hop, and you don’t stop, a rock it
To the bang bang boogie, say, up jump the boogie,
To the rhythm of the boogie, the beat.

Als ik aan hiphop denk, is dit de klassieker die als eerste bij mij opkomt. Zoals mij zijn er waarschijnlijk velen die meteen aan de populaire muziekstijl moeten denken. Maar hiphop is echter meer dan muziek. De cultuur heeft ervoor gezorgd dat de onderklasse en mensen uit de achterbuurten een stem kregen. Tegenwoordig is hiphop meer een levensstijl.

Dit blijkt al uit het feit dat er alweer een 5e editie is van het internationale hiphop festival Street Science!
Om dit te vieren, is er dit jaar een grotere editie. Het festival duurt drie dagen en vindt van vrijdag 13 t/m 15 juli plaats op diverse locaties in Rotterdam. Het Street Science festival wordt georganiseerd door het HipHopHuis, 45 Live en de Nieuwe Oogst. Het is een internationaal hiphop weekend in Rotterdam wat de spirit van de hiphop cultuur terugbrengt. Het festival wil de underground hiphop scène tonen en voor een breed publiek toegankelijk maken. Het thema van het festival is dit jaar ‘verwantschap’, er is een brede programmering maar allen hebben één zelfde overeenkomst; hiphop.

Street Science festival 2012

Op verschillende locaties in Rotterdam zoals HipHopHuis, BIRD, Minimall, de Nieuw Oogst en de Maassilo kan er genoten worden van de hiphop cultuur. Deze uit zich in muziek, dans, lifestijl, mode, zang en beeldende kunst. Er is ruimte voor discussie, krachtmeting en artistieke ontwikkeling, maar ook voor ontmoeting en ontspanning.

Ook is er dit jaar een bijzondere filmprogramma met diverse films, waar onder andere Life and Freaky Times en The Way of the Warrior van Soultrotter te zien zullen zijn en The Gully District is een van de eye-catchers bij Street Science.

Met een programma dat gebaseerd is op kennis, inspiratie en celebration, verbindt Street Science nationale en internationale hiphop liefhebbers en deze cultuur met elkaar!

13, 14 en 15 juli 2012. Ga voor meer informatie en tickets naar:
www.streetscience.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade