Jeff Solo doet de nieuwe uitgaansgelegenheden aan

Jeff Solo

Na een roerige zomer met succesvolle festivals maar ook enkele treurige ontwikkelingen op uitgaansgebied begint het clubseizoen weer. Helaas heeft Corso de deuren moeten sluiten. Ook andere etablissementen zijn in een lastig parket gekomen, vooral door bewoners die over geluidsoverlast klaagden. Zoals bijvoorbeeld Housekamer aan de Van Oldenbarneveltstraat. De eigenaar heeft besloten de zaak ergens anders als club voort te zetten, op een plek met minder omwonenden. Het is niet de enige hoopvolle ontwikkeling voor liefhebbers van de nacht!

Wie wil weten wat er allemaal is veranderd in de lokale clubscene hoeft alleen even het schema van een van de meest bekende Rotterdamse dj’s Jeff Solo te bekijken. Hij doet de komende periode alle nieuwe uitgaansgelegenheden aan.

Hij draait vrijdag tijdens Oktoberfest en daarna zou hij zomaar op kunnen duiken bij de première van de nieuwe clubavond Blouse ‘n Skirt in Club Empire. Een dag later draait hij in ieder geval tijdens een nieuwe editie van Nachtduik in de Maassilo.

Vrijdag 5 oktober zal hij zijn eigen avond organiseren in TwentySix (het voormalige Club Zonder Concessies en Vief & Vuig naast Corso). In dit nieuwe etablissement, een rauwe unieke combinatie van club, bar en kitchen, zal hij een solo-avond verzorgen. In zijn eentje zal hij in de befaamde kelder zijn unieke mengsel laten horen vol genres als house, rock, pop en hip-hop.

Een week later is hij onderdeel van Jukebox XXL B-Day Edition in het inmiddels niet meer weg te denken Bar. Hij draait samen met meer dan twintig andere dj’s

Roodkapje is ook steeds vaker het decor voor clubavonden en ook daar zal Jeff Solo binnenkort aantreden. Op 18 oktober draait hij tijdens BlowUp! samen met Boris Ross. Ook Mr Nice Guy en het organiserende Boombap Soundorchestra zullen hun muziekkeuze laten horen.

Jeff Solo

Op 25 oktober viert Jeff Solo zelf zijn verjaardag in het al eerder genoemde Club Empire , het voormalige Heidegger aan het Grotekerkplein. Het interieur is volledig aangepast en met de nieuwe programmering onder de noemer Blouse ‘n Skirt wordt het publiek verleid langs te komen. Jeff zal er samen met vele nog niet nader genoemde dj’s zijn verjaardag vieren.

De programmering van de opnieuw in het leven geroepen MTC Party op zaterdag 26 oktober in de Cruise Terminal is eveneens nog niet bekend, net zoals de line-up van Now & Wow Fest (vijfde editie op 14 december in de Maasilo) ook altijd geheim wordt gehouden. De twee feesten zijn van dezelfde organisatie (Ted Langenbach en zijn partner Pietra Ligura) en Jeff Solo is verantwoordelijk voor de muzikale inhoud en was tot nu toe altijd ook zelf actief als dj bij de Now & Wow Fests.

MTC Party is teruggebracht om de 25 jaar oude house-mentaliteit nieuw leven in te blazen. Halloween On Acid is het thema. Strobes, fluor, seks, pompende beats en absurde acts zijn de hoofdingrediënten. De muziek wordt verzorgd door een combinatie van de toppers van toen met het beste van nu. Er zijn drie area’s, Blockbeatz (Van Aziz Yagoub van Perron) is in ieder geval de gastheer in de tweede zaal.

Tussendoor zal Jeff Solo elke donderdagavond actief zijn in Blender aangezien hij resident-dj is bij de wekelijkse al meer dan een jaar succesvolle clubavond Niko.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra