Grand Opening Corso: De nieuwe koers

Grand Opening Corso

Het publiek kon de laatste tijd de weg naar de voormalige bioscoop Corso aan de Kruiskade steeds minder vinden. Terwijl de locatie onder de naam Off_Corso zo’n twaalf jaar geleden mede verantwoordelijk was voor de populariteit van Rotterdam als uitgaansstad. Helaas kon de sfeervolle club lastig bij de tijd blijven door onzekere, tijdelijke huurcontracten die investeringen onmogelijk maakten. Maar nu de nieuwe eigenaar van het pand een langer verblijf gegarandeerd heeft kan er worden ingezet op een nieuwe start in een verbouwd pand op de nog altijd ideale locatie in de stad.

Corso begon ooit als initiatief van vier jonge Rotterdammers die zowaar de mogelijkheid kregen om een oude bioscoop tot club om te vormen. De kracht was de duidelijke programmering. Elke vrijdag draaide het om hiphop, soul, reggae en aanverwante muziekstijlen. Op zaterdag was er techno, dance en andere elektronische muziek te horen tijdens de vaste avond: On.

Grand opening Corso

De al eerder genoemde onzekerheid (volgens de plannen van destijds had er op dit moment een wolkenkrabber op de plek van Corso en de aanpalende panden van Hotel Central en het Luxor Theater moeten staan) zorgde echter voor de situatie dat er geen plannen voor de lange termijn meer werden gemaakt. De club werd vooral verhuurd aan externe partijen voor (eenmalige) feesten.

Corso grijpt nu echter weer terug op de oorspronkelijke opzet met een duidelijke eigen profilering. Er is een nieuwe aangepaste naam, een nieuwe door het Rotterdamse Venour ontworpen huisstijl en er zijn drie nieuwe programmeurs aangetrokken die de avonden in het weekend zelf gaan bepalen. Programmeurs Jeremaine S, Jeff Solo en Roger Brouwn (ook bekend als dj Code Red zorgen er voor dat elke vrijdag dubstep, hiphop, classics en zelfs disco klinkt tijdens Bonkers. Op zaterdag is de vaste naam Welcome To My House en wordt er techno, house en elektronische muziek gedraaid.

Gedurende september zijn op de vrijdag dus bijvoorbeeld The Partysquad, Jeremaine S, Drunken Lion Soundsystem, Inspector Dubplate, Nicon, Abstract, Code Red en The Flexican te horen. Op zaterdag zullen er de gehele maand vele Rotterdamse dj’s aan de Kruiskade te vinden zijn zoals Taras van der Voorde, Leroy Styles, Baggi Begovic, Under Control, Lacroix, jip Deluxe, Stefan Vilijn, Jeff Solo, Nino & Frankie, Pop on Acid en Boris Ross. Maar ook Tom Trago en Dj Jean verwelkomen de bezoekers tijdens Welcome to my House. De entree voor de clubavonden zal niet duurder zijn dan tien euro!

Party Crowd

Door de verbouwing is de zaal ook geschikt gemaakt voor concerten. Er is al een samenwerking met Rotown. De programmeurs krijgen vaak acts aangeboden die te groot zijn voor het podium aan de Nieuwe Binnenweg. Die concerten kunnen nu plaats vinden bij Corso. In december zal onder auspiciën van Rotown zodoende een optreden plaats vinden van Moss en later diezelfde maand volgt nog een speciaal kerstconcert.

Corso zal bovendien ook een van de speelplaatsen zijn tijdens Buma Rotterdam Beats in november. Programmeur Roger Brouwn is immers initiator en directeur van dat festival en heeft al verschillende toonaangevende namen uit de hiphop, beats, soul, dubstep, reggae en aangrenzende genres geboekt. Het is dus te verwachten dat verschillende van de geboekte namen als Hudson Mohawke, Iggy Azalea, Nick Waterhouse, Pac Div, The Opposites, Skip & Die, Dope D.O.D., Lil Silva, Cinnaman en A-Trak bij Corso op zullen treden!

Grand Opening

Op zaterdag 1 september vindt vanaf 23:00 uur de officiële Grand Opening van Corso plaats. De line-up is grotendeels nog een verrassing maar Grazen.nl mag verklappen dat in ieder geval het vermaarde Duitse Tiefschwarz zal draaien. Een beperkt aantal kaarten (6 euro) voor dit event is nu beschikbaar via de site www.corsorotterdam.nl. Overige kaarten worden op de avond zelf aan de deur verkocht voor 10 euro.

Tiefschwarz bij de Grand opening Corso

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra