‘Noah Floating Festival’ op de Maas

Noah Floating Festival op de Maas

Dansen op de golven.

Een maand geleden vond met groot succes de eerste editie van Noah plaats. Alle aanwezigen waren zo enthousiast over het unieke varende mini-festival op de Maas dat het organiserende duo Nino & Frankie meteen al een nieuwe datum prikte. Zondag 26 augustus zal het schip op de vroege avond opnieuw vanaf het Leuvehoofd vertrekken zodat de opvarenden wederom van het uitzicht en de architectuur kunnen genieten terwijl meerdere toonaangevende lokale dj’s de muziek sturen.

We stelden organisatoren en dj-duo Nino & Frankie (ze ontmoeten elkaar toen ze vijftien of zestien waren op school, ze kwamen erachter dat ze dezelfde interesses hadden: muziek, feesten en drank) enkele vragen over Noah en hun andere activiteiten en ontwikkelingen!

Hoe was eerste editie van Noah?
’’Beter hadden we niet kunnen wensen. Het idee van de verschillende scenes bij elkaar brengen was geslaagd en we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen van het publiek en de dj’s. Maar ook de eigenaar van de boot die onderweg was enthousiast, hij moest stoppen om extra drank in te slaan!’’

Noah Floating Festival op de Maas

Wat was het hoogtepunt?
’’We kunnen er zo een paar opnoemen maar als we moeten kiezen is het toch het moment dat we in de zon met een dek vol feestende mensen onder de Erasmusbrug door gingen. Dit was echt een onwerkelijk moment, iedereen vanzelf begon te juichen en schreeuwen. op dat moment wisten we zeker dat we dit nog een keer moesten doen!

Er was die avond ook een wolkbreuk, geen last van gehad?
’’Precies om half 9 toen wij zouden beginnen met onze set barstte er een helse regenbui los. Binnen twee minuten was al het publiek naar de binnenzaal gevlucht. In plaats van dat we onze platen draaiden moesten wij speakers naar een andere zaal in de boot sjouwen. Jammer voor ons maar het publiek begon binnen nog harder te feesten. Dus eigenlijk hebben we er helemaal geen last van gehad dus.’’

Hoe zijn jullie eigenlijk op het idee voor Noah gekomen?
’’Het idee van een bootfeest zat al een hele tijd in ons hoofd (we hebben 1 hoofd samen). Na een paar goede ervaringen op een kleine, oude en niet varende boot werd het tijd voor het echte werk. We kwamen we in contact met Wendy en Alex die een hele mooie boot hebben en graag met ons wilden samenwerken.
Het hele concept achter Noah is natuurlijk gebaseerd op het verhaal van Noah’s Ark, daar gingen allemaal verschillende gezellige dieren op mee en dat willen wij ook bereiken. Door verschillende scenes bij elkaar te brengen komen mensen ook eens in aanraking met andere mensen en andere muziek.

Noah Floating Festival op de Maas

Behalve Noah organiseren jullie bijvoorbeeld ook het feest Contra en eerder Contact, is dat moeilijk in deze huidige periode?
‘’Je merkt wel dat er een groot aanbod is op onze markt. Vooral de laatste twee jaar in Rotterdam is er veel meer te doen. Goed voor de stad natuurlijk maar je moet dus constant vernieuwen en goede ideeën verzinnen om je publiek aan te spreken. Gelukkig is dat juist wat we leuk vinden om te doen!’’

Hoe vinden jullie de huidige scene in Rotterdam eigenlijk?
’’Er gebeuren een hele hoop toffe nieuwe dingen zoals Toffler, Perron, Bird en Worm. Er zijn veel nieuwe partijen die feesten organiseren en er lijken veel meer gezellige mensen in de stad zijn. We kijken ook erg uit naar de opening van het vernieuwde Corso op 1 september. Een kleine groep early adopters gaat hier gelijk op dit soort dingen af maar het lijkt helaas alsof er een veel grotere groep is die bang is voor vernieuwing. We hopen deze mensen de komende tijd in aanraking te brengen met nieuwe muziek en beter uitgaan.’’

Dus wat kunnen we verwachten in de toekomst?
’’Wij zitten met ons hoofd al in 2015. Dan is Rotterdam hoofdstad van Nederland, organiseren wij hier een aantal festivals en hebben we een eigen club. Een Noah Cruise Ship party staat ook op het verlanglijstje. Daarnaast rijden we in een mat-roze range rover met Aziz Yagoub (Perron en Toffler) als chauffeur. We zetten dus heel hoog in, maar een aantal dingen gaan zeker lukken.

Noah Floating Festival op de Maas

Noah Floating Festival
Zondag 26 augustus. Het feest begint om 16.00. Om 18.45, tot dan kan men aan boord bij de Leuvehaven, is de afvaart. Rond 23.00 is de terugkomst aan wal gepland, daarna duurt het feest nog tot middernacht.

De line-up op het zonnedek is:
Jeff Solo (Don & Now & Wow)
Miami Nice (Almost Modern,Analog en Absolum)
Sessions Soundsystem (Sessions, Nico Murse, Eelco Dane en Niels Trotsenburg)
Hollywood & Vine (Night Ensemble, nightensemble.com, Now & Wow)
Mc Alainde Lon
De line-up in de club (binnenzaal) is:
Steven P (Triphouse)
Nino & Frankie (Contra)
D-Ribeiro (Solar)
Het Meisje (Zeezout)

Tickets zijn 15 euro in de voorverkoop via de ticketscript.com website of 20 euro op het dek.
Ook eind september vaart er trouwens nog een partyboot uit. Het Rotterdamse Midlight organiseert op 29 september Discover the Docks! Volg deze link op facebook voor meer informatie!

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra