Pakhuis Festival pakt weer uit!

Pakhuis Festival pakt weer uit!

House ontleent de naam aan de Warehouse in Detroit. Een van de eerste plekken waar de elektronische muziek werd gedraaid. Het Westelijk Handelsterrein in het Scheepvaartkwartier is een uniek complex met pakhuizen onder een glazen overkapping. Het terrein is zodoende al vele, succesvolle edities de perfecte en toepasselijke locatie voor het Pakhuis-festival. Tijdens het festival klinkt uiteraard house maar ook dance, techno, hiphop en andere aanverwante muziek. Zaterdag 13 oktober is er weer een nieuwe editie van Pakhuis.

De verschillende pakhuizen op het terrein zullen worden gevuld door verscheidene Rotterdamse organisaties. Deze editie nemen SessionsSober en Eigenwijs, Triphouse, Strange Fruit en Boogie Friday, Undertone en de Maatschappij voor Volksgeluk deze verantwoordelijkheid op zich.

Triphouse heeft bijvoorbeeld een van de house-pioniers van Nederland weten te boeken: Dimitri Kneppers. Sessions, Sober & Eigenwijs zijn samen verantwoordelijk voor een zaal en zij programmeren daar Makam. Strange Fruit en Boogie Friday hebben samen Simbad uit Londen uitgenodigd. Maatschappij Voor Volksgeluk verzorgt dit keer een extra programmering in de grote hal van het Westelijk Handelsterrein. Onder begeleiding van de muziek van Nino & Frankie zullen zij de hal onveilig maken met interactief entertainment.

Pakhuis Festival pakt weer uit!

De volledige line-up is:

Triphouse Rotterdam: Dimitri Kneppers, Steven Pieters, Khalil, Lilith en Martinos Tsavidis en vj Steginga Visuals.

Sessions, Eigenwijs en Sober: Makam, Nico Murse, Erik de Boer, Eelco Dane, Timeaux, Ben Fresh, Tenpa en visuals door Sober.

Boogie Friday vs Strange Fruit: Simbad, Ray Escobar,  Th’ Acquisition, Lucky Dubz, Thelonious en de Rotterdamse rapper GMB als gastheer.

Undertone: Daso uit Berlijn, Kadir Pelit, Camiel Daamen en Damoon.

MAVV: Nino & Frankie, Moody Mehran en anderen.

Zoals altijd wordt er voor de muziek losbarst de mogelijkheid een diner voorgeschoteld. Tussen 20.00 en 22.30 kunnen de bezoekers voor een klein extra bedrag samen met de organisatie, dj’s en anderen gebruik maken van een All-You-Can-Eat biologisch diner.

De voorverkoop voor het festival gaat hard. Er zijn nog kaarten (19,50 euro) verkrijgbaar via  ww.pkhs.nl en er zullen een beperkt aantal kaarten voor deurverkoop achtergehouden worden. Deze gaan zaterdagavond 13 november om 22:00 in de verkoop en gelden alléén voor directe entree.

Pakhuis Festival pakt weer uit!

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra