Sober Industries opent eigen Concept Store

Sober Store Rotterdam

De Rotterdammers Basto Elbers en Tim Boin vormen sinds 2009 het multidisciplinaire kunstcollectief Sober Industries. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van multimediale en creatieve concepten waarin de nieuwste technologieen worden verwerkt. In tegenstelling van wat de naam doet vermoeden staat Sober voor diepgang en vernieuwing.

Ze werken in opdracht en op eigen initiatief. Zo zijn meerdere projecten al tijdens de Rotterdamse Museumnacht te zien geweest zoals hun Transformer in 2010.

Het decor voor de Engelse act Feed Me bestaande uit een negen meter breed en drie meter hoog frame met 26 LED-lampen werd voor het eerst in gebruik genomen tijdens een test in de toenmalige Nieuwe Oogst. Het object is tijdens vier Europese shows en een zes weken durende Amerikaanse toer gebruikt, versterkt met de speciaal door Sober Industries gemaakte visuals.

Sinds de start van Sober Industries bestaat er al een wens om hun werkplek met een een winkel te combineren. Sober Industries staat voor een oprechte, open manier van werken en krijgt met de Sober Concept Store de mogelijkheid om de werkwijze en de producten direct aan het publiek zichtbaar te maken. Hun plan voor een pand aan de Jonker Fransstraat bleek het meest in de smaak te vallen bij ANNA Vastgoed en Cultuur en Havensteder Rotterdam die twee panden beschikbaar stelden voor innovatieve invullingen.

Sober Store Rotterdam

Zaterdag 15 september wordt de winkelruimte aan de Jonker Fransstraat zeker niet sober geopend.  De vermaarde dj Sander Kleinenberg komt draaien. Sober Industries heeft het decor gebouwd voor zijn This Is stage op het Extrema Festival. Ook voor de toekomst zijn er plannen om samen projecten te doen  Zodoende vond de internationaal bekende dj het leuk om aanwezig te zijn bij de opening. Ook Kraver van het This Is-label, Post, Th’ Acquisition en Shobba verzorgen muziek. MUUS zorgt voor smakelijke aMUUSes.

De Sober Concept Store zal als creatieve studio en winkel fungeren. De bezoekers kunnen zodoende direct in contact komen met het team van Sober Industries en de producten die gecreëerd worden. Alles in de winkel is te koop en de collectie zal voortdurend aangepast worden. Sober Industries heeft op deze manier de kans om in te spelen op ontwikkelingen in de markt en zelfs op de vraag van de consument. Het aanbod omvat zodoende kunst, muziek, meubels en kleding.

Sober Store Rotterdam

Daarnaast zal de Sober Concept Store het exclusieve verkooppunt zijn van Kobra spraypaint en markers in Rotterdam. Kobra is een gerenommeerd spuitbussenmerk en pas sinds kort weer verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

Daarnaast is er ook werk van de Rotterdamse kunstcollectieven Codex Inferno en Bier & Brood te bekijken en aan te schaffen. Codex Inferno schildert met spuitbus en kwast surrealistische schilderijen en Bier & Brood staat bekend om de eindeloos gedetailleerde werken. Ook de diensten en producten van de Rotterdamse ondernemers Graficor en Tegendraads zijn in de winkel te vinden.

Sober Store Rotterdam

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra