Tweede Oktoberfest sluit succesvol Biergarten-seizoen af

Oktoberfest

Ook de tweede zomer dat de Biergarten geposteerd is geweest op het desolate terrein bij het Schieblock, Bar, het HipHopHuis en Hollywood Music Hall is een succes gebleken. Veel (nieuw) publiek, leuke evenementen zoals de inmiddels al befaamde vrijdagmiddagborrels met het residence DJ-team (MeSoJorny, DeVille, Mr Nice Guy, Beatno en Dagger D.X.) en constant een goede sfeer.

Het enige smetje waren de klachten van een dame uit de Weena-toren over het geluid waardoor de muziek de laatste periode niet te hard mocht klinken. Gelukkig is er voor het tweede Oktoberfest van komende weekend gewoon een vergunning afgegeven en zal de tent twee dagen vol stromen met bier en luide muziek van vooral lokale bands en dj’s.

Net als vorig jaar zal Wldrf optreden. Deze Rotterdamse band treedt vrijdag en zaterdag op. De Kraaien uit Den Haag zijn er vrijdag ook bij. Hausmagger (de illustere band van voormalig Rembo Theo Wesselo) zal zaterdag aantreden.

Naast de live optredens zijn er ook tal van Rotterdamse dj’s aangetrokken. Vrijdag zijn dat Jeff Solo, Roger Brouwn (ook bekend als festivaldirecteur van Buma Rotterdam Beats en programmeur van het nieuwe TwentySix), Seutek, Ari Deelder (inderdaad ook de regisseur van Toegetakeld door de liefde die op het afgelopen International Filmfestival Rotterdam in première ging) en DeVille. Alainde Lon zorgt als mc voor de vocale aanmoedingen.

BIERGARTEN-cover

Zaterdag staan O’Henn, Non de Jus, Mr Nice Guy, MeSoJorny, Beatno en Dagger D.X. (verbonden aan Los Bangeles) achter de draaitafels.

Omdat dit de tweede editie is belooft de organisatie naast de zeer aansprekende line-up ook meer tent, meer tafels, meer worst, veel meer dirndl’s en natuurlijk meer bier.

Oktoberfest start beide dagen om 15.00 uur en het is de bedoeling dat alle bezoekers aanschuiven aan de lange tafels. Bier drinkt men uit een pul. Is die pul leeg en wil je meer? Dan moet de pul op zijn kop worden gezet en wordt die vanzelf weer gevuld door een van de Bierdames in dirndl. Ware Bierkoningen worden beloond met eeuwige roem. Bij elke liter krijgt een bezoeker één Oktoberfest-pin, per zone van twaalf tafels is er één Biermuts. De bierdrinker met op dat moment de meeste pins is de Bierkoning van zijn gedeelte en krijgt dé Biermuts!

Entree tot het Oktoberfest is bijvoorbeeld mogelijk door mee te doen aan de posteractie. Voor minder strijdbare liefhebbers van bier en muziek is een ticket 17,50 euro per avond. Ook is het mogelijk om een tafel af te huren voor 40,- euro per persoon. Dat is inclusief twee-en-halve liter bier (per persoon). Een Oktoberfesttafel is te bestellen vanaf acht tot tien personen. Tickets zijn te verkrijgen via www.oktoberfestrotterdam.com of www.facebook.nl/BiergartenRotterdam.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra