Dansend langs de Rotterdamse festivals

Dansend langs de Rotterdamse festivals (banner met Winne en Noah)

Het Rotterdamse (dance)festival-seizoen zal bescheiden beginnen in het eerste weekend van juni. Dan zal op 1 juni de eerste editie van Diepduik plaatsvinden. Een feestje van Nachtduik op een boot met dj’s op onder meer een buitendek voor die festivalsfeer. Noah Floating Festival vaart vervolgens op 22 juni ook weer uit. Het seizoen wordt 10 augustus afgesloten met Boothstock. In tegenstelling tot vorig jaar zullen Containerfest en Music Republic dit jaar niet meer plaatsvinden. Daartegenover staat de eerste editie van Expedition van dezelfde organisatie als Diepduik en Nachtduik op 29 juni. Diezelfde dag is er ook de eerste buiteneditie van Mysterious in de Kuip. Op vrijwel elk festival zijn er uiteraard buitenlandse dj’s maar ook lokaal talent!

Op zaterdag 1 juni is er de eerste editie van Diepduik met een op Tom Trago en Dexter na geheel Rotterdamse line-up. Op het buitendek draaien Tom Trago, Jeff Solo (hij maakte al een mix in opmaat naar de vaartocht), Moody Mehran, Nino & Frankie en Azizzi (ook bekend als Aziz Yagoub, directeur van Révolt en initiator van onder andere Perron, Nachtduik en Expedition). Het binnendek wordt gevuld door Dexter, Steven Pieters bekend van Triphouse en Alden Tyrell, een held van het Rotterdamse Clone. De kaarten zijn 10 euro, aan boord kunnen tegen een gereduceerd tarief ook kaarten gekocht worden voor het optreden van Kink in Perron diezelfde avond.

Alden Tyrell en Hef

Nino & Frankie draaien dus tijdens Diepduik maar hebben zelf ook al een tijdje een bootfeestje. Op 22 juni verzorgen ze na drie succesvolle edities alweer de vierde editie van Noah. Daarom is deze editie inmiddels al uitverkocht. Jeff Solo zal ook weer optreden. Verder draaien Miami Nice (bestaande uit Deville, MeSoJorny & Mr. Nice Guy), Jack Russell en Nino & Frankie zelf. De binnenruimte van het schip zal worden omgetoverd tot aquarium met muziek van Kadir Pelit, Jamie Lie A Kwie, Nico Murse & Eelco Dane (bekend van Modular) en de Britse dj XXXY .

Nico Murse & Eelco Dane nemen XXXY en Nino & Frankie daarna meteen mee naar Perron voor hun eigen feestje Modular waar ook techno-grootheid Deetron is uitgenodigd. Het kan zodoende beschouwd worden als de afterparty van Noah. Ook Prunk en Ben La Desh draaien daar.

Noah is dus uitverkocht maar Nino & Frankie kondigen desgevraagd nog een editie aan voor deze zomer en ook een wintereditie: ’’We houden het nog even spannend wanneer!’’

Innervisions en Marc MarRowlan

Nino & Frankie draaien een week later ook wel op Expedition. Dit is een nieuw festival in het Bergse Bos in samenwerking met het toonaangevende Berlijnse Innervisions. Het festival vindt plaats op de heuvelrug van de skiberg. Dit ongerept stukje natuur is onderdeel van recreatiegebied Rottemeren. ’’Het was voor ons belangrijk een plek te vinden waar nog geen ander soortgelijk festival eerder heeft plaatsgevonden. Ook onze Berlijnse partners gaven de voorkeur aan natuur, bomen en gras. Naar ons idee hebben we de ideale locatie gevonden” heeft organisator Aziz Yagououb al verklaard. Namens Innervisions zullen grootheden als Dixon, Âme

Henrik Schwarz, Ry / Frank Wiedemann, Marcus Worgull en Mano Le Tough naar Rotterdam komen om het specifieke geluid te laten dat bestaat uit soulvolle housemuziek met invloeden uit de techno. Het tweede podium wordt gevuld door vooral Rotterdamse partijen als Clone Records, Triphouse Rotterdam, Undertone, Dekmantel, 300MPH, YardBIRD en Modular.

Daarnaast biedt Expedition een culturele en culinaire line-up waarbinnen kleine, lokale ondernemers de kans krijgen zichzelf te profileren. Onder andere Haute Friture, Saté-Man, Old Scuola en Man Met Bril Koffie zijn vertegenwoordigd. Kaarten zijn 33 euro en te verkrijgen via www.revolt.info.

Noah Floating

De Kuip is dezelfde dag het enorme decor voor Mysterious. Rotterdammer Marc MacRowland heeft Sidney Samson, Billy The Kit, Gregor Salto, Alvaro, Vato Gonzalez & mc Tjen, Benny Rodrigues en Baggi Begovic uitgenodigd voor het grote podium dat op het veld wordt opgebouwd. Onder de tribunes komen ook nog twee podia. D-Rashid, Michael Mendoza, Stefan Vilijn, Brian Chundro & Santos, Undercontrol, Jasper Clash, Bougenvilla, Jay Valentine, Aldair Silva Superior, Dyna, Childsplay, Darryl Antunez, Biggi, Diamondspin, Danny Delgado, Zawdi mc, mc Akash, mc Dirty B en mc Jollygood zijn daarvoor uitgenodigd. De entree is €22,50.

Na de drukke maand die juni voor de danceliefhebber zal zijn is het heel de maand juli rustig. Pas op 10 augustus is er weer een groot dancefestival met Boothstock in het Zuiderpark. De tweede editie is qua line-up het meest uitgebreid met zes podia. Veel Rotterdamse artiesten zullen daar weer (terug) te zien zijn. De organisatie heeft verschillende Rotterdamse partijen uitgenodigd om een programmering te verzorgen. Michel de Hey heeft mede-Rotterdammers Karim Soliman, Gerd, Benny Rodrigues, Taras van de Voorde, Freek, Sandeep, Frank Visser en Martinos Tsavidis uitgenodigd. Ook KiNK komt weer over.

Noah en Taras van de Voorde

Op de andere podia zijn grote internationale namen als Kenny Dope, Phil Asher, Kaiserdisco en Tube & Berger present. De Rotterdamse afvaardiging bestaat tijdens het festival verder onder meer uit Joey Daniel, Jeff Moore samen met Sab Titos, D-Ribeiro, Diephuis, Baggi Begovic, Brothers in the Booth, Klankarbeit, Jasper Clash, Bootsy Paul en Jamie Lie A Kwie.

Op het speciale hiphop-podium treden de Rotterdamse rappers Hef en Winne op. Winne doet dat als onderdeel van de formatie Great Minds.

Tot 31 juni zijn de kaarten in de voorverkoop 30 euro, daarna zijn de kaarten €35,-.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra