ContainerFest 0.1 – Music, performance, art

Containerfest 0.1 - Music, performance, art

ContainerFest 0.1 bevat dance, kunst en performance.

Eigenlijk zou het nieuwe festival ContainerFest 0.1 vorig jaar plaatsvinden. De eerste editie zou plaatsvinden aan de Keilestraat maar de ondergrond bleek niet geschikt. De bodem moet namelijk tientallen containers kunnen houden zoals het Lloyd Multiplein aan de Schiehaven waar zaterdag 21 juli nu dan echt de eerste versie plaats vindt!

ContainerFest0.1 wordt een multidisciplinair festival met verschillende progressieve elektronische muziekstijlen zoals onder meer techno, dubstep, bass, electro, drum ‘n bass, breakbeats, italo, acid en house en industriële decors, performance arts, kunst- en lichtinstallaties en visuals.
In totaal zijn er zijn meer dan zestig artiesten uitgenodigd. Onder hen zijn grote namen als 500 Live, Sneak, ROD (Een pseudoniem van Rotterdammer Benny Rodrigues), Luke Slater, u-Ziq, Fraulein Z, Intergalactic Gary, Juan Atkins, The Horrorist, Aphrodite, 16 Bit, The DJ Producer, Distance, Tim Exile Live, R-Ax, Rotterdammer Alden Tyrell en Limewax die op een van de twee podia optreden.

Daarnaast zijn er zes met containers opgebouwde terreinen waar twaalf toonaangevende Rotterdamse organisaties de programmering verzorgen. In elk gedeelte werken twee organisaties samen. Het gaat om Blendits en Classified, Redrum/Deformer en Social Disturbance, Strange Fruit en Triphouse, Maatschappij voor Volksgeluk en Moustache Records, Lowriders en Doublecross en Strictly Techno en Rotterdam Ondergrondstalent. De organisaties presenteren zich en laten vooral Rotterdamse dj’s horen zoals Lucky Dubz, David Vunk, Seutek, Deformer, Beatnologic, Offhand, Bas Mooij, Flink en CB.

ContainerFest 0.1 – Music, performance, art

Op het gebied van kunst, theater en performance zijn er ook enkele Rotterdamse acts. ContainerFest wil zich namelijk van de vele dancefestivals onderscheiden met een multidisciplinaire programmering. Verspreid over het terrein zijn er verschillende performances en objecten te vinden zoals de enorme pinguin van de Rotterdamse kunstenaar Florentijn Hofman en een levensgrote bewegende stalen hand van Freek Wieringa.

Bezoekers worden eveneens uitgedaagd om zich van hun kunstzinnige en uitbundige kant te laten zien. Verschillende containers zullen beschilderd zijn naar het ontwerp van bezoekers die hun idee via de site www.containerfest.nl hebben aangeleverd vanwege een prijsvraag. En tijdens het festival zelf kan het publiek op het terrein van Lowriders en Doublecross strijden om The Rave Trophy. Die prijs wordt uitgereikt aan de meest energieke, uitbundige, schaamteloos en aanstekelijk dansende jongen en meisje!

ContainerFest 0.1, Lloyd Multiplein, Schiehaven (Delfshaven)
21 juli, 12.00-23.00, € 25,-
www.containerfest.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra