Mode Marché op laatste moment naar Rotterdamse Schouwburg

Mode Marché op laatste moment naar Rotterdamse Schouwburg

Er is een waar kunststuk afgeleverd door de organisatie Mode Marché en de andere betrokennen. Afgelopen weekend werd bekend dat de elfde editie aanstaande zaterdag door exploitatieomstandigheden toch niet plaats kan vinden bij Fenix 2 op Katendrecht. Binnen zeer korte tijd is het gelukt om een nieuwe locatie te vinden, misschien nog wel een betere plek ook. Aanstaande zaterdag biedt de zeer centraal gelegen Rotterdamse Schouwburg een aanbod van meer dan 60 ontwerpers op het gebied van mode, accessoires en voor het eerst een beetje design.

Mode Marché is een initiatief van Rotterdammers Esmé de Smit (SHPPR Events) en Joost van Gorsel (Iconique Fashion Magazine) beiden zijn al vele jaren werkzaam in de (inter)nationale modeindustrie. In 2006 organiseerden zij de eerste stock sample sale met een laagdrempelig maar stijlvol karakter. Jonge én gevestigde modeontwerpers krijgen tijdens de evenementen de gelegenheid hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties te verkopen aan hun liefhebbers. Elke editie wordt er weer een mix van nieuwe talenten en gearriveerde namen samengesteld.

Mode Marché op laatste moment naar Rotterdamse Schouwburg

Op Mode Marché worden naast mode ook andere disciplines zichtbaar gemaakt zoals kunst, muziek, fotografie en videokunst. Daarnaast wil de organisatie de stad Rotterdam ook een creatieve impuls geven.

Daarom zijn er ook dit jaar uiteraard weer meerdere Rotterdamse en lokale ontwerpers aanwezig. Zoals Daisy Kroon, C.Cruden, Charlotte Kan, Charlotte Wooning, Nadine Calor, SAS Knits (It Again), Urban Nomads by Kirsty Nagel, Dante 6, Martine Viergever en ZLDA. Rotterdamse winkels als Van Dijk, Shppr, L’ecole National en Bon Bon on the Block bieden ook stukken uit hun assortiment aan in de Schouwburg.

De organisatoren zaten na de annulering bij Fenix 2 dus even met de handen in het haar maar zijn blij met de vervangende locatie. Joost van Gorsel: ’’Mensen kunnen straks zelfs op het podium van de grote zaal winkelen!’’

Deze editie was er tevens de opzet om veel design aan te bieden met een heuse Design Marché. Joost: ’’We hebben heel erg veel designers benaderd en hebben ook veel enthousiaste reacties ontvangen. Door de huidige economische situatie blijken veel ontwerpers echter te weinig voorraad en items te hebben om deel te nemen. De line-up is hierdoor bescheiden gebleven.’’

Mode Marché op laatste moment naar Rotterdamse Schouwburg

Maar met ook nog aanbod voor heren bij de pop-up fashion shows, gratis make-up advies van Skins Cosmetics, de mogelijkheid om je te laten fotograferen, demonstraties van het Rotterdamse huidverzorgingsproduct MischaRocks en het Mode Marché café met versnaperingen is er nog genoeg te beleven.

Mode Marche 11, Zaterdag 24 november in de Rotterdamse Schouwburg

12:00 tot 13:00 VIP Shopping Hour (Liefhebbers hebben dan de mogelijkheid om de eerste keuze te hebben). VIP Shopping Hour-Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop voor 8,50 euro bij SHPPR (Van Oldenbarneveltstraat 113)
13:00 tot 19:00 regulier geopend, de entreeprijs is 3 euro aan de deur

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra