Mode in de tram(remise)

Mode in de tram(remise)

Rotterdam profileert zich steeds meer als modestad. Zo is er bijvoorbeeld de Mode Marché, zijn er meerdere ontwerpers zoals Daisy Kroon, Charlotte Kan, Kirsty Nagel, Martine Viergever, Nadine Calor, C Cruden en Charlotte Wooning en steeds meer winkels met een uniek aanbod.

Veel gespecialiseerde modewinkels zijn ook te vinden op de Van Oldenbarneveltstraat. Er is daar een brede keuze aan merken en stijlen op hoog niveau. Collecties van jonge designers, haute couture en internationale merken versterken elkaar.

Zaterdag 23 maart wordt de straat na een intensieve renovatie heropend. Dat wordt gevierd met een nieuw mode-evenement onder de naam The Fashion Track. De catwalk wordt opgebouwd in stilstaande trams die staan opgesteld op de zo karakteristieke trambaan. De liefhebbers die een stoeltje in de tram weten te reserveren hebben zodoende de beste plekken. Vrijwel alle winkels en labels die in de straat te vinden zijn zoals Doriendavid, l’Ecole National, Mostert & Van Leeuwen, Nan, Nen Xavier, Shppr en Wendela van Dijk doen mee. De show zal plaatsvinden tussen vijf en zeven uur in de avond en zal uiteraard worden omlijst met muziek en andere activiteiten.

Een dag later is er wederom een aanbod van mode in de ambiance van trams. In de voormalige tramremise aan de Nieuwe Binnenweg 362 is dan de eerste Rotterdamse editie van The Vintage Kilo Sale. Van 12.00 tot 18.00 (toegang is gratis) zal de ruimte constant gevuld zijn met talloze vintage items voor hem en haar. Er is een aanbod van tassen, sportswear, sneakers, (All Stars, Adidas, Puma en meer), leer, denim, jurkjes en meer. De kopers kunnen hun selectie daarna laten wegen en per kilo moet er 20 euro worden afgerekend! Een kilo komt neer op vier tot zes kledingstukken heeft de organisatie al onderzocht.

Mode in de tram(remise)

Tijdens het evenement is er natuurlijk een aanbod van koffie, thee en lekkernijen. De drankjes en versnaperingen komen van Het Lokaal, iets verderop gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg 230.

De bekende Nederlandse modeontwerper Joline Jolink zal zich vanaf 12 april ook op de Nieuwe Binnenweg vestigen, al is het maar voor dertig dagen. Op nummer 82 zal de nieuwe collectie tijdelijk worden aangeboden in 30 Days Rotterdam. Jolink was in 2008 een van de eerste designers die een webshop lanceerde. Toen de webshop vijf jaar bestond opende ze in 2011 een offline winkel in Amsterdam. Eigenlijk zou de winkel tijdelijk geopend zijn maar het werd zo’n succes dat de winkel definitief open bleef. Jolink merkt dat veel van de klanten van de webshop uit Rotterdam komen. Rotterdam is dus de juiste plek voor zo’n nieuwe tijdelijke winkel.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra