Kunstzinnige kadootjes te koop

Kunstzinnige kadootjes te koop

Dag Sinterklaasje! Maar uiteraard is de cadeaumaand nog niet voorbij. De komende periode zijn er in de stad nog genoeg markten om nog een presentje te kopen. Maar op de vele evenementen is bijvoorbeeld ook nog een feestelijke outfit te vinden. Vele lokale ondernemers, kunstenaars, winkeliers en andere creatieve Rotterdammers zullen kraampjes vullen. Een overzicht van alle markten die de komende periode worden georganiseerd.

Kunstzinnige kadootjes te koop

8 december: Depot Fashion Sale – Stock, Sample en Vintage in Tramremise Binnenweg

Al vanaf november heeft cateringbedrijf Klip & Kloo de intrek genomen in de oude tramremise tegenover het Heemraadsplein. onder de naam Klip & Kloo Depot. 8 december is er een modefestijn met de Depot Fashion Sale. Er wordt nieuwe kleding verkocht tegen aantrekkelijke prijzen. Maar er is ook gedeelte met vintage kleding. Het Rotterdamse Mintshop is een van de aanbieders van de unieke kledingstukken.

De twee weekends daarna (15 en 16 december en 22 en 23 december) is er Winter West Wonderland. Een indoor Kerstmarkt.

Kunstzinnige kadootjes te koop

9 december Swanmarket XXL in Museumpark

Swan Market is een lifestyle markt waar er een flink aanbod is qua interieur, mode, vintage, sieraden en accessoires en betaalbare kunst. Het museumpark wordt 9 december van 12.00 tot 18.00 helemaal vol gezet met tientallen kraampjes waar. Daarnaast zijn er bijzonder acts en toffe muziek. Op 22 en 23 december is er nog een kerstmis-editie van Swan Market op de plek waar het ooit begon en waar de naam ook op is gebaseerd. In 2010 werd de eerste markt namelijk georganiseerd bij toen nog het Rotabs Style Center (nu garage C) en het Zwaanshals.

Kunstzinnige kadootjes te koop

13 december Opperclaes Little December Shop

Begin december werd de expo Nieuw Gelazer met werk van de kunstenaars Ming Sin Ho, Vrouwvanrinus, Jawgem en Levi Jacobs geopend. Vanaf 13 december is Opperclaes ook de plek waar toffe kerstcadeaus van lokale makelij en aanbieders te vinden zijn.

Imke de Jong heeft handgemaakte portemonnaies en kerstkaarten in de aanbieding. De handgemaakte sjaals van Roos Roffa zijn ook te koop.

P. Winkel levert shirts, tassen en tekeningen. Doortje Vintage biedt een selectie vintage tassen, kettingen en andere accessoires. Alejandra Huerta presenteert zeefdrukken, kaarten, affiches en mutsen. Studio Nest toont onder meer gerestaureerde vintage meubels, oude letters, polaroids en plaids. Comiquest heeft strips en hebbedingen in het assortiment. Resuk maakt petten. Illustrator Daan Botlek gooit zijn tekeningen in de aanbieding. Ready2Rumbl is verantwoordelijk voor tekeningen en kleine schilderijen

Kunstzinnige kadootjes te koop

De openingstijden zijn:

donderdag 13 december 12.00u – 17.00u

vrijdag 14 december 12.00u – 17.00u

zaterdag 15 december 12.00u – 17.00u

donderdag 20 december 12.00u – 17.00u

vrijdag 21 december 12.00u – 17.00u

zaterdag 22 december 12.00u – 17.00u

14, 15 en 16 Noordpool010 op het Noordplein

Het Noordplein wordt drie dagen omgetoverd tot Noordpool. Er is een kerstmarkt met ondernemers uit de omgeving. Daarnaast is er een ijsbaan en bovendien is er een cultureel aanbod. Zoals de kunsten van acteurs van Jeugdtheater Hofplein en er zijn verhalenvertelelrs en optredens van singer-songwriters en koren.

Kunstzinnige kadootjes te koop

14 december Rotterdam Laat Open

Na vijf succesvolle edities van Rotterdam Laat Open in juni is op 14 december de eerste wintereditie. De winkels zijn tot 23.00 uur open. Deze avond bruist de binnenstad met bijzonder winkel-, vermaak- en fashionplezier. De decembersfeer wordt versterkt door de inzet van verschillende soorten zangkoren, straatartiesten en de sprankelende sfeerverlichting. De winkeliers van de Nieuwe Binnenweg presenteren zich deze avond bijvoorbeeld onder de noemer Knetterende Koopavond.

14 en 15 december Studio Sale bij Daisy Kroon

De Rotterdamse ontwerpers Nada van Dalen, Charlotte Kan en Daisy Kroon bieden twee dagen speciale aanbiedingen, samples en stukken uit de nieuwe collectie. Het atelier van Daisy Kroon aan de Benthuizerstraat is vrijdag 14 december van 16:00 tot 21:00 en zaterdag 15 december van 12:00 tot 18:00 de plek waar modeliefhebbers terecht kunnen.

14 december Blaak10 Decemberstore bij Blaak10

Studenten en oud-studenten van de Willem de Kooning Academie zijn opgeroepen om mee te doen met de Decemberstore van Blaak10. Ze hebben hun producten, zeefdrukken, objecten, kledingstukken en andere kunstwerken aan een commissie gepresenteerd. Die zijn verantwoordelijk voor de selectie die met werk van onder meer Ellie Uyttenbroek & Ari Versluis, Quintus Kropholl, Imre Bergmann, Peter van de Merwe en Sanne Zeeman. De Decemberstore is tot 6 januari in bedrijf.

Kunstzinnige kadootjes te koop

15 december Madein4Havens Market in het HAKA-gebouw

Op 15 december vindt de eerste Made in 4Havens Market van 13.00 tot 18.00 plaats naast het Hakagebouw in het Vierhavensgebied in Rotterdam. Een alternatief op de kerstmarkt. Met lokaal design, lekker en bijzonder eten in de sfeer van één van de mooiste industriële gebouwen van Rotterdam.

Het Vierhavensgebied mag zonder twijfel worden gezien als één van de (nog) onbekende, maar opkomende plekken van Rotterdam. De leegstaande panden en braakliggende terreinen vullen zich met nieuwe functies zoals kunstcomplexen en stadslandbouw. Gerenomeerde ontwerpers hebben zich reeds gevestigd in het gebied zoals bijvoorbeeld Joep van Lieshout en Richard Hutten. Recentelijk werd ook het restaurant van Uit je Eigen Stad geopend.

De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers leveren een gevarieerd aanbod aan lokaal design en ambacht dat te koop is op de Made in 4Havens Market. Parallel met de markt vindt in het Hakagebouw een galerie plaats met werk van vooraanstaande designers en kunstenaars uit het Vierhavensgebied en Delfshaven. De galerie toont design en nieuw talent, waaronder Dutch Design van Richard Hutten, Sustainable Design van Nils Verweij en Critical Design van Geeske Wiarda.

15 december Rotterdamse Oogstmarkt Kersteditie in Museumpark

Zaterdag 15 december is er van 11.00 tot 17.00 weer een Oogstmarkt! Met deze laatste markt van 2012 wordt ook afscheid genomen van het Museumpark. In 2013 zijn er tien markten op het Noordplein. De winterse eindejaarseditie is ideaal voor de kerstinkopen. Uiteraard is er ook vuur, licht, muziek en lekkers!

Kunstzinnige kadootjes te koop

15 december Rue des Crêpes Noël op de Nieuwe Markt

Op zaterdag 15 december is er van 12.00 tot 18.00 uur een mini kersteditie van het food- en lifestyle-event Rue de Crêpes. Naast winkels en horeca uit de omgeving vind je hier diverse andere leuke kraampjes met heerlijk verse producten en mooie merken.

21 december Kerstgarten in het voormalige Postkantoor

Na het succes van Biergarten en Oktoberfest komt er een wintereditie in het voormalige Postkantoor (bekend van D.E.A.F.) aan de Coolsingel. Er is tot 24 december een markt met verse waren, mode en design. Daarnaast zijn er feestjes en borrels met gluhwein, bier en muziek van dj’s en bands.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra