Dutch Electronic Art Festival

DEAF Dutch Electronic Art Festival Rotterdam

Na vier jaar wachten kunnen we ons eindelijk weer verheugen op de comeback van DEAF! Het Dutch Electronic Art festival vindt plaats van 16 mei t/m 3 juni 2012. Het festival kenmerkt zich door een thematische aanpak. Het doel is om voor een breed publiek, moderne ontwikkelingen en thema’s rond kunst in onze technologische cultuur te brengen. DEAF is een internationaal festival met een divers programma met o.a. (muziek-) performances, een symposium, workshops, debatten en netwerkbijeenkomsten die gericht zijn op kunst, technologie en samenleving.

In het oude postkantoor op de Coolsingel in Rotterdam vindt een expositie plaats. Het centrale werk van de expositie is de installatie Notion Motion van Olafur Eliasson, de Deens-IJslandse kunstenaar staat bekend om zijn landschap-achtige installaties waarmee hij met relatief eenvoudige technische middelen natuurverschijnsels nabootst. Ook vindt er kunst plaats in de eeuwige bouwput van Rotterdam CS. Tijdens het festival staat de Totemobile van Chico MacMurtrie tussen de bouwwerkzaamheden op Rotterdam CS. Drie keer per dag kunnen de bezoekers de robotische transformatie van een Citroën DS naar een organische twintig meter hoge totempaal bewonderen.

DEAF Dutch Electronic Art Festival Rotterdam Virtueel Platform (c Flickr Creative Commons)

Het thema van het festival is The Power of Things. De focus van de kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers ligt bij de vragen hoe dingen zich tot elkaar verhouden, hoe ze met elkaar te verbinden en hoe biologische, culturele, sociale en technologische structuur, vorm en netwerken voortkomen uit deze processen.

Het DEAF Festival vindt plaats van 16 mei t/m 3 juni 2012. Als jij ook op een leuke, begrijpende en inspirerende manier kennis wil maken met technologie en de wetenschap, kijk dan voor meer informatie en tickets op: www.deaf.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade