Name: Vivian

Web Site: http://www.grazen.nl

Posts by Vivian Gade:

  ‘Trommelen in de nacht’ van Ro Theater en Gergiev Festival

  september 11th, 2012

  Trommelen in de nacht van het Ro Theater / Gergiev festival

  In september 2012 is het 90 jaar geleden dat voor het eerst een stuk van Bertolt Brecht, vooral bekend van zijn Dreigroschenoper, werd opgevoerd: Trommelen in de Nacht. Het stuk betekent de doorbraak van Brecht als toneelschrijver. Het Ro Theater en het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival grijpen dit moment aan om Trommelen in de Nacht weer op te voeren!

  Trommelen in de Nacht is het verhaal van Anna en Andreas. Het is een verhaal over opportunisten en idealisten en hun slachtoffers. Trommelen in de Nacht is ontroerend, vrijgevochten en confronterend. Anna wacht al jaren op haar verloofde, de soldaat Andreas Kragler die ergens ver weg een oorlog uitvecht. Anna dacht niet dat Andreas ooit nog terug zou keren en is door gegaan met haar leven en geeft het jawoord aan Murk, een kleinburgerlijke oorlogsprofiteur. Tijdens hun verlovingsfeest duikt plots Andreas op, met de gruwelen van de oorlog nog vers in zijn geheugen. Andreas, de verloren schoonzoon, blijkt echter niet meer welkom…

  Dit kan dan een verhaal zijn uit het einde van de Eerste Wereldoorlog maar ook in 2012 spelen deze idealen, eigenbelang en liefdesverhalen een grote rol in het leven. Er zijn altijd opportunisten en idealisten en er zullen altijd slachtoffers zijn. Natuurlijk weet de jeugd van tegenwoordig en hun ouders niets van de oorlog af en welke gruwelen dit met zich mee heeft gebracht maar de problemen blijven hetzelfde. Vroeger moest je maar zien wat er gebeurde met je leven na de oorlog en of je ooit nog je grote liefde zou terug zien, tegenwoordig doen wij dit gewoon via een whatsapp bericht, facebook, twitter, een belletje, een smsje en ga zo maar door. Wij zijn niet meer zo poëtisch aangelegd dus gelukkig kunnen wij dit overlaten aan de mensen die dit nog wel kunnen en die een portret kunnen creëren van mensen die gevangen zitten in de burgerlijke moraal, doof en blind voor de wereld om hun heen. De wereld die uiteindelijk altijd nabij komt en waarin iedereen zijn eigen weg moet vinden.

  Bertolt Brecht

  Trommelen in de Nacht wordt live op het toneel kracht bijgezet door een groep geruchtmakende drummers aangevoerd door de Vlaamse percussionist Eric Thielemans.

  Trommelen in de Nacht gaat in première tijdens het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival op vrijdag 14 september. Als je erg nieuwsgierig bent geworden en niet kunt wachten tot de première dan is er ook de mogelijkheid om naar de try-out voorstelling te gaan. Ga voor meer informatie naar:
  www.rotheater.nl of www.gergievfestival.nl

  vrijdag 12 t/m 16 september en 3 t/m 5 oktober 2012 in de Rotterdamse Schouwburg (daarbuiten op tournee in het land)

  Reageren uitgeschakeld

  Geen Daden Maar Woorden Festival

  september 10th, 2012

  Geen Daden maar Woorden festival

  Drie keer heb ik moet kijken of ik de naam van het festival wel goed heb gelezen want naar mijn idee stond er toch echt: geen woorden maar daden… Natuurlijk had ik al eerder van het festival gehoord maar het Feyenoord clublied zit zo in mijn systeem.

  Geen Daden Maar Woorden, Geen Daden Maar Woorden, Geen Daden Maar Woorden festival vindt op zaterdag 6 oktober plaats in de Rotterdamse Schouwburg!

  Geen Daden Maar Woorden Festival is, sinds haar oprichting vijftien jaar geleden, uitgegroeid tot één van de toonaangevende festivals voor hedendaagse letteren in Nederland. Dit kan men terugvinden in de zeer uiteenlopende korte optredens van schrijvers en dichters met een uitmuntende performance, maar ook in muziek, dans, film, animatie, toneel, rap, maar vooral de producties die Geen Daden Maar Woorden Festival ontwikkelt in samenwerking met coproducenten. Hierbij ontstaan daadwerkelijk combinaties van verschillende disciplines, en wordt er met deze producties een bijdrage geleverd aan artistieke vernieuwing. Door middel van interactiviteit, de formule van korte snelle optredens en visualisering van de letteren vindt het festival aansluiting bij de urbane straatculturen en bij de actualiteit van de jongerencultuur.

  Geen Daden maar Woorden festival

  In de Rotterdamse Schouwburg wordt het publiek getrakteerd op een stortvloed aan experimentele voorstellingen, beroemde auteurs, jong schrijftalent, muziek en film- en theaterproducties die je nog lang bijblijven. Met optredens van:

  Peter Buwalda & Half Way Station, Chagall, Michelle van Dijk, Ellen Deckwitz, Dennis Gaens & Macronizm, Anne-Gine Goemans & Yorick van Norden, Hanneke Hendrix, Wilfried de Jong, Vincent van Meenen, David Pefko, Ester Naomi Perquin & Scapino Ballet Rotterdam, Amber-Helena Reisig, Rode Rozen, Eva de Roovere en Tommy Wieringa.

  En met de Potpourri Quiz, een afterparty met DJ Snef, de vertoning van de documentaire Interzone over Bart Chabot en met de première van het filmportret over Bob den Uyl Tamelijk Gelukkig.

  Geen Daden Maar Woorden vindt plaats op zaterdag 6 oktober in de Rotterdamse Schouwburg.
  Ga voor meer informatie naar www.gdmw.nl

  Reageren uitgeschakeld

  ‘The Maydays’ + ‘S As In Assassins’ in Rotown

  augustus 25th, 2012

  ‘The Maydays’ + ‘S As In Assassins’ in Rotown

  Op 2 september kan je in Rotown genieten van de vlijmscherpe songs van The Maydays. Op deze avond heeft de band hun album release! Het is het tweede album van The Maydays na eerder debuut die op luisterpaal stond. Dit eerste album heeft het goed gedaan in Japan en daar hebben ze een trouwe fanbase opgebouwd. En ook hun nieuwe videoclip doet het daar al erg goed! Bekijk deze op youtube (ook hieronder ingevoegd). Net zoals het eerste album kan ook het nieuwe album Mrk II. gratis gedownload worden vanaf hun site: www.themaydayshq.com!

  The Maydays zijn niet alleen geïnteresseerd in muziek maar zij hebben ook enorme interesse voor de luchtvaart en zijn maatschappelijk betrokken, vandaar dan ook de naam van de band! Het is een mooi voorbeeld van de mensheid en hun eigenaardigheden. We krijgen het voor elkaar om te vliegen, wat altijd een wens is geweest voor veel mensen, en vervolgens is één van de eerste dingen die we doen, het hangen van bommen aan dit nieuwe vliegtuig. Dit is niet alleen zo met de luchtvaart maar veel vaker in onze westerse maatschappij. Zo is maydays niet alleen luchtvaart maar een algemene schreeuw om hulp!

  Voor het opnemen van hun tweede album hebben zij 13 dagen non stop in de studio gezeten en na deze creatieve en afgezonderde dagen zijn Pieter (zanger & gitarist) en Erik (bassist & vocals) voor een paar maanden naar het buitenland vertrokken. Pieter heeft 3 maanden in Canada gezeten om te snowboarden en Erik heeft 4 maanden rondgereisd door Nieuw- Zeeland, Australië en Azië. Tijdens deze reis zijn de bandmeetings niet gestopt maar hebben zij deze op grote afstand gehouden. Elke week hebben zij contact gehouden en naar nieuwe mixen geluisterd en hierop feedback gegeven. Nu zijn zij back in business en klaar om met het nieuwe album het podium te veroveren!

  ‘The Maydays’ + ‘S As In Assassins’ in Rotown

  Zoals eerder gezegd zijn de jongens van The Maydays erg betrokken met de wereld. De invloeden van het tweede album zijn dan ook de westerse maatschappij met hun eigenaardigheden. Zo kan je in Pressure horen over de druk die wordt opgelegd door ouders/omgeving om maar ‘gelukkig’ te worden. Downfall gaat over onze eigen ondergang en waar we zo hard aan meewerken door wederom dat ultieme doel na te streven. Het komt erop neer dat er een hoop dingen niet goed gaan in het monetaire systeem waar we vandaag de dag in leven. De band wil hier geen hard oordeel over vellen maar ze willen erboven vliegen en met scherpe lyrics mensen aan het denken zetten.

  Maar om niet alleen serieus over The Maydays te praten…
  Hun roots in de no-nonsense punkrock zijn evident, al gooit het onstuimige trio er graag wat jaren ’60 psychedelica tegenaan en horen we ook progressieve blues-invloeden. Licht ontvlambaar is het zeker, aangewakkerd door die aanstekelijke gitaarriffs en bulderende drums. Zo worden zij op de website van Rotown al onthaald als ‘de Rotterdamse hoop in bange rock ‘n’ roll dagen’. Ook erg positief is dat deze jongens elkaar al erg lang kennen en al 10 jaar podium ervaring hebben met elkaar, zij staan dan ook keihard te rocken op de verhoging!

  Op verzoek van The MAYDAYS wordt de avond geopend door de mannen van S As In Assassins, die het podium van Rotown al eens eerder bestierden. De bandnaam is nog altijd onuitspreekbaar, maar hun muziek des te avontuurlijker. Het betreft een Rotterdams indie-collectief, wiens muziek raakvlakken kent met de hippe scenes van Portland en Brooklyn. Denk aan Grizzly Bear, Menomena en Local Natives.
  Vanaf dinsdag 28 augustus is het nieuwe album van The Maydays gratis te downloaden vanaf http://themaydayshq.com/ dus kan je op zondagavond 2 september al mee rocken op de nummers van deze band. Deze avond in Rotown is helemaal gratis dus er zijn geen redenen om niet te gaan!

  2 september 21:30 in Rotown
  Meer info: www.rotown.nlwww.themaydayshq.com! – www.sasinassassins.com

  Reageren uitgeschakeld

  The Jezabels in Rotown

  juli 12th, 2012

  The Jezabels in Rotown

  Een goed bewaard geheim from down under: The Jezabels. The jezabels is een Australische band, opgericht in 2007. Ze hebben elkaar ontmoet op de Universiteit van Sidney en hun muziekstijl wordt omschreven als een mix tussen indie pop, indie rock en disco pop. De band bestaat uit: Hayley Mary (zang), Heather Shannon (toetsen), Nik Kaloper (drums) en Samuel Lockwood (gitaar). Na o.a. drie EP’s, twee Australia’s Independent Music Awards en een berg lovende kritieken werd het tijd voor een album. Het debuut Prisoner was in Australië al goed voor goud, nu is de rest van de wereld aan de beurt!

  The Jezabels doen tussen alle zomerfestivals door ook Rotown aan. Op maandag 16 juli zullen zij gewapend met het intrigerende album Prisoner op zak, de zaal laten horen waar ze goed in zijn! Duidelijk is dat deze Aussies bepaald niet vies zijn van het grootse gebaar. Naast de dwingende drums en bombastische synths zijn het vooral de krachtige, imposante vocalen van frontvrouw Hayley Mary die indruk maken. Florence Welch is een veelgenoemde referentie, alhoewel we ook de dramatische inslag van Arcade Fire herkennen. Zwaar en meeslepend is het zeker. De liefhebbers weten hun weg te vinden!

  Leuk aan deze band is dat ze je helemaal op de hoogte houden van de bezigheden tijdens de tours, zo plaatsen ze op verschillende social media zoals tumblr, instagram, facebook en twitter, foto’s van live optredens, in de studio, persoonlijke foto’s en soms gooien ze er zelfs de playlist van de desbetreffende avond op. Zo kunnen liefhebbers The Jezabels overal volgen!

  Ga voor kaarten naar: www.rotown.nl
  16 juli 2012 vanaf 21:00 uur

  En voor meer informatie, nieuwtjes en weetje over The Jezabels, kun je kijken op:
  www.thejezabels.com, www.thejezabels.tumblr.com, www.twitter.com/thejezabels, www.facebook.com/TheJezabels

  Reageren uitgeschakeld

  Street Science festival

  juli 5th, 2012

  Street Science festival 2012

  HipHop weekend in Rotterdam maakt straatcultuur zichtbaar.

  I said a hip hop,
  Hippie to the hippie,
  The hip, hip a hop, and you don’t stop, a rock it
  To the bang bang boogie, say, up jump the boogie,
  To the rhythm of the boogie, the beat.

  Als ik aan hiphop denk, is dit de klassieker die als eerste bij mij opkomt. Zoals mij zijn er waarschijnlijk velen die meteen aan de populaire muziekstijl moeten denken. Maar hiphop is echter meer dan muziek. De cultuur heeft ervoor gezorgd dat de onderklasse en mensen uit de achterbuurten een stem kregen. Tegenwoordig is hiphop meer een levensstijl.

  Dit blijkt al uit het feit dat er alweer een 5e editie is van het internationale hiphop festival Street Science!
  Om dit te vieren, is er dit jaar een grotere editie. Het festival duurt drie dagen en vindt van vrijdag 13 t/m 15 juli plaats op diverse locaties in Rotterdam. Het Street Science festival wordt georganiseerd door het HipHopHuis, 45 Live en de Nieuwe Oogst. Het is een internationaal hiphop weekend in Rotterdam wat de spirit van de hiphop cultuur terugbrengt. Het festival wil de underground hiphop scène tonen en voor een breed publiek toegankelijk maken. Het thema van het festival is dit jaar ‘verwantschap’, er is een brede programmering maar allen hebben één zelfde overeenkomst; hiphop.

  Street Science festival 2012

  Op verschillende locaties in Rotterdam zoals HipHopHuis, BIRD, Minimall, de Nieuw Oogst en de Maassilo kan er genoten worden van de hiphop cultuur. Deze uit zich in muziek, dans, lifestijl, mode, zang en beeldende kunst. Er is ruimte voor discussie, krachtmeting en artistieke ontwikkeling, maar ook voor ontmoeting en ontspanning.

  Ook is er dit jaar een bijzondere filmprogramma met diverse films, waar onder andere Life and Freaky Times en The Way of the Warrior van Soultrotter te zien zullen zijn en The Gully District is een van de eye-catchers bij Street Science.

  Met een programma dat gebaseerd is op kennis, inspiratie en celebration, verbindt Street Science nationale en internationale hiphop liefhebbers en deze cultuur met elkaar!

  13, 14 en 15 juli 2012. Ga voor meer informatie en tickets naar:
  www.streetscience.nl

  1 Comment "

  Metropolis in het Zuiderpark Rotterdam

  juni 26th, 2012

  Metropolis in het Zuiderpark Rotterdam

  Het prachtig uitgestrekte terrein van het Zuiderpark is klaar voor alweer de 24e editie van Rotterdams festival Metropolis!

  Op zondag 1 juli is het weer zover, het jaarlijks, eendaags, gratis muziekfestival waar je kunt genieten van nieuw talent die hun opwacht maken. Metropolis is toch wel het festival dat bekend staat om de relatief onbekende en aanstormende acts die na hun optreden op het festival niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. Grote namen zoals The Prodigy, Wu Tang Clan, Smashing Pumpkins, The Strokes, The Killers, The Black Keys, The XX, The Gossip, Jack Parow en Asteroids Galaxy Tour zijn ook begonnen als kleine bands die net om de hoek kwamen kijken in bekend muziekland. Nu hebben ze geschiedenis geschreven of zijn ze niet meer weg te denken uit je playlist en spelen ze op de allergrootste muziekfestivals over de hele wereld. Het gevarieerde muziekprogramma bestaat uit twintig veelbelovende nationale en internationale live-acts. Een kleine greep uit de line-up van dit jaar:

  Metropolis in het Zuiderpark Rotterdam

  Bombay Show Pig (NL)
  Bombay Show Pig is een indierockduo van Nederlandse bodem bestaande uit gitarist Matthias en drummer Linda. Met de eerste EP ‘Baby It’s A Face’ verraste het duo de Nederlandse, Belgische en Oost-Europese muziekindustrie door zijn frisse kijk op indie

  Kraantje Pappie (NL)
  Alex van der Zouwen, afkomstig uit Rozenburg en opgegroeid in de buurt van Rotterdam is het brein dat Kraantje Pappie heet. Met woordgrappen in zijn knappe, fantastische flows verleidt hij je tot die lach. En dat alles in originele, catchy tracks die je pakken van begin tot eind. Hij is hotter dan hot en beter dan best! Waar hij zelf niet altijd even goed weet waar Kraan is, weten wij dat wel: Metropolis 2012!

  Rats On Rafts (NL, 3FM Serious Talent)
  De mix van Britse wave en postpunk van deze vier rasechte Rotterdammers neemt je terug naar de muzikaal ruige jaren 80. Rats On Rafts haalt inspiratie uit de muziek van bands als Stone Roses, Wild Swans en Echo & The Bunnymen en mengt het met een totaal eigen geluid tot een Rotterdamse postpunk cocktail anno 2012. Te zien op Metropolis 3FM Serious Talent Podium.

  The Kik (NL)
  The Kik is een kakelverse band die je met hun sixties beatmuziek meeneemt back in the days. Door het psychedelische sausje passen ze perfect in de tijd van nu. The Kik is gitaarpopliedjes met briljante melodieën. De Merseybeat is niet dood, maar komt tegenwoordig uit Rotterdam!

  Cerebral Ballzy (V.S.)
  80’s Punk
  Cerebral Ballzy is het absoluut punk-icoon voor 2012.Het hardcoreschorem uit Brooklyn zingt over ‘pizza, skateboarden, bier en overgeven.’ Een muzikale bomaanslag!

  Metropolis in het Zuiderpark Rotterdam

  Op metropolis kun je niet alleen genieten van muziek maar is er ook altijd een uitgebreide festivalmarkt waar je lekker overheen kunt lopen en staan er genoeg eettentjes. Metropolis houdt dit jaar niet alleen rekening met de muziekliefhebbers maar ook met de voetbalfans. Omdat de finale EK voetbal ook op 1 juli wordt gespeeld, start het festival dit jaar een uur eerder om 12.00 en loopt af om 19.30, dan heb je als bezoeker dus ruim de tijd om naar Metropolis te gaan én de wedstrijd te kijken.

  Voor de niet voetbalfans is er zoals elk jaar weer de afterparty van Metropolis in Rotown. De afterparty is gratis en hier kun je nog een keer genieten van optredens van bands die eerder op de dag in het Zuiderpark te zien waren. Rotown is natuurlijk een stuk kleiner waardoor de optredens een stuk intiemer zijn!

  Ga voor de volledige line-up en meer informatie over het enige échte Rotterdamse festival naar:
  www.metropolisfestival.nl

  Reageren uitgeschakeld

  North Sea Jazz Round Town

  juni 20th, 2012

  North Sea Jazz Round Town

  Dé opwarmer van het North Sea Jazz weekend in Ahoy is North Sea Round Town. Aankomend weekend, vrijdag 22 juni, zal de 7e editie van deze muzikale ontdekkingsreis door Rotterdam los barsten! Overal in de stad kun je genieten van jazzmuziek in alle soorten en maten. Buiten op de Boompjes, zal het festival goed worden ingeluid. Om 19.00 uur zal Ntjam Rosie en band optreden. Zij bracht onlangs haar tweede album ‘Elle’ uit met een hoge dosis jazz en soul.

  Een bruisend muziekfeest, waar op de meest bijzondere locaties in Rotterdam, genoten kan worden van ruim 200 concerten, tentoonstellingen, jamsessies, straatoptredens en gezellige after party’s. Elk jaar is er aandacht voor een andere muziekgemeenschap, dit jaar staat Suriname en haar muzikale invloeden centraal. Diverse klanken van jazz, soul, hiphop en raptalenten vormen de rode draad van het festival.

  North Sea Jazz Round Town

  Er zijn vele en diverse knallers op het festival. Er kan o.a. genoten worden van Giovanca. Zij begon haar muzikale carrière als achtergrondzangeres, maar heeft inmiddels haar eigen weg gevonden in de pop- en jazzwereld. Giovanca schikt zich in pop, soul, jazz, Motown en hiphop en scoorde hits met ‘On My Way’, ‘Hypnotize You’ en ‘Drop It’. Verwelkomen we dit jaar het veelbesproken en bijzonder hippe BADBADNOTGOOD. De liefde voor hiphop is bij deze broekies dan ook minstens zo groot als voor de moderne, pure jazz. En Yuri Honing (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2012) maakt oude populaire jazz nummers weer actueel en vindt daardoor tegelijkertijd aansluiting bij de hedendaagse muziekontwikkelingen. In dit improvisatie-quartet gaat het om vrijheid, timing en spiritualisme.

  Er kan tijdens het festival niet alleen genoten worden van de muziek en optredens maar er kan ook een kijkje genomen worden bij de tentoonstelling 400 jazz foto’s in The Cat Jazz & Cigar Bar. Hier wordt werk getoond van vijftien nationale en internationale fotografen!

  Rotterdam vormt deze zomer het middelpunt van de (inter)nationale jazzwereld! North Sea Jazz Round Town vindt plaats van 22 juni t/m 8 juli. Ga voor meer informatie en de programmering van dit festival naar: www.northsearoundtown.com

  1 Comment "

  Grieks van Acteerschool Rotterdam

  juni 6th, 2012

  Grieks van Acteerschool Rotterdam

  De eerste lichting van De Acteerschool Rotterdam studeert met de voorstelling ‘Grieks’ af. Zes studenten met een breed opgebouwd repertoire zijn klaar voor het werkveld. ‘Als je groeit als acteur, groei je als mens’, dit zal zeker kloppen voor deze jonge acteurs. Zij gaan de uitdaging aan en kiezen hiermee niet voor de makkelijke weg. Milou Brockhus heeft ‘Grieks’ vertaald en bewerkt naar een stuk die meer van deze tijd is. Het origineel ‘Greek’ is van Steven Berkoff, hij verplaatst de tragische held Oedipus naar Eddy, een jonge Engelsman die is verstoten door zijn eigen moeder en is opgevoed door adoptieouders. Milou Brockhus vertaalt op haar beurt dit verhaal weer naar een Rotterdamse versie van ‘Oedipus’.

  Grieks van Acteerschool Rotterdam

  Er is een nieuwe tijd aangebroken in Nederland. Angstzaaiers en oproerkraaiers hebben het land in hun greep weten te krijgen. Een golf van rellen en geweld rukt op en chaos regeert. De pest is uitgebroken. Ondertussen wordt in een Rotterdamse volkswijk een jonge man door zijn ouders verstoten uit angst voor een obscure voorspelling van een waarzegger op de kermis. Hij trekt naar Amsterdam, de brandhaard van de pest, om zijn lot in eigen hand te nemen. En de geschiedenis herhaalt zich…

  Grieks van Acteerschool Rotterdam

  In zijn tomeloze ambitie Nederland te redden en zijn lot te ontlopen raakt de man verwikkeld in een moderne versie van een eeuwenoude tragedie, Zonder dat hij dat weet.

  Ook benieuwd naar deze nieuwe generatie theatermakers? Vrijdag 8 juni en zaterdag 9 juni is Grieks te zien in het Rotterdamse Schouwburg.
  www.rotterdamseschouwburg.nl

  Reageren uitgeschakeld

  The Humans van Alexandre Singh

  juni 4th, 2012

  The Humans van Alexandre Singh

  Witte de With, Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 onderzoekt Witte de With wereldwijd nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en presenteert deze aan het publiek door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma’s, publieksevenementen en publicaties. Haar positie in het culturele veld is uniek. Op dit moment presenteert Witte de With de uitvoering van de productie ‘The Humans’.

  The Humans van Alexandre Singh

  ‘The Humans’ is een project in progress met verschillende activititeiten dat zal uitmonden in een toneelstuk waarin ‘de schepping van een nieuwe wereld’ wordt nagestreefd: opvoering van het stuk staat gepland in het voorjaar 2013. Micro- en macrokosmos vallen dan als het ware samen. Het centrale thema ‘schepping’ heeft meerdere betekenislagen. Schepping als creatie kan op vele zaken betrekking hebben, die door mensen gemaakt zijn: kunstenaars scheppen kunst en kunstwerken, wetenschappers scheppen wetenschap en kennis, politici scheppen wetgeving en beleid. Het idee voor dit project ontstond uit een onderling verband tussen beeldend kunstenaar Alexandre Singh en de nieuwe directeur van Witte de With Defne Ayas.

  Defne Ayas, directeur Witte de With

  Het thema sluit goed aan op de wereld van nu. Er wordt tegenwoordig veel gesproken over alles wat er gebeurd op aarde. Zal deze echt vergaan en zal er een wederopbouw komen? The Humans speelt zich af in een tijd voor het ontstaan van de Aarde, in een protowereld bevolkt door geesten, goden, ambachtslieden en mannen van klei en gips. De meeste mensen geloven nu niet meer in machtige goden en sterke mannen van klei en gips. Hoe zal ‘de schepping van een nieuwe wereld’ er in deze tijd uitzien? Misschien moeten we als mens weer wat meer geloven en onze werkelijke aard terugvinden.

  De theatrale verwijzingen mogen dan naar de klassieke oudheid zijn, de satire is absoluut van deze tijd. Zonder aanzien des persoons worden religie, moraliteit en menselijke hybris op bijtende toon bespot.

  Deze tentoonstelling is te zien vanaf 26 april 2012 t/m 6 januari 2013, in Witte de With
  Kijk voor meer informatie op: www.wdw.nl

  Reageren uitgeschakeld

  RE:CALL door re: orchestra

  mei 24th, 2012

  RE:CALL door re: orchestra

  Dit jonge muziekensemble onderzoekt de vele muzikale bronnen in de klassieke en nieuwe muziek en laat zich hierdoor ook inspireren bij het opvoeren van de stukken voor ‘RE:CALL’. Hierdoor creëren ze een soort muzikaal domino-effect.

  Elke artiest haalt ergens zijn inspiratie of creativiteit vandaan. De muziek heeft hierin een lange geschiedenis met als uitvloeisel de vele gemixte stijlen en vormen van nu.

  Zo ook Bartók. Toen hij Divertimento voor strijkers schreef, was hij geïnspireerd door Oost-Europese volksmuziek en de stijl en vormen van de late Barok en de vroeg-Klassieke periode.
  Sjostakovitsj gebruikte voor zijn Kammersymphonie muzikale bronnen uit traditionele Joodse muziek.

  Met ‘RE:CALL’ maken het re:orchestra en de cymbalonspeler van wereldklasse Vasile Nedea de relatie tussen de stukken van Bartók en Sjostakovitsj en hun inspiratiebronnen tot een levende ontmoeting. Het is geweldig om te zien dat deze jonge mensen in staat zijn om vol passie dit niveau in muziek te bereiken.

  RE:CALL door re: orchestra

  ‘RE:CALL’ is te zien op zondag 27 mei om 14:15 in De Doelen.

  Ga voor meer informatie of de kaartverkoop naar:
  www.dedoelen.nl

  Reageren uitgeschakeld