Tweede See Me Hear Me in de Gouvernestraat

See Me Hear Me 2e editie in De Gouvernestraat

Na de succesvolle eerste editie zal er dit weekend een nieuwe editie plaatsvinden van See Me Hear Me. De opzet is hetzelfde, een festival vol aandacht voor beeld en geluid, maar de locatie is anders. Theatercomplex De Gouvernestraat is de speelplaats van dit vervolg.

Vorig jaar vertoonde René van Zundert zijn minidocumentaire Hard voor de Hal over gabber in Rotterdam. De vrijdagavond is vanaf 20.00 (entree is 10 euro) geheel gewijd aan de eerste vertoning van zijn nieuwe documentaire over de hernieuwde opmars van het uitgaansleven in de stad. Een onderwerp dat ook al was opgepikt door muziekwebsite Noisy. Zij brachten vorige week nog een kleine documentaire over precies hetzelfde thema uit, met deels dezelfde geportretteerde smaakmakers! Bovendien is het ook wel mooi om de Beats van de Binnenweg te noemen. In deze documentaire uit 2007 portretteerde Tenny Tenzer de toenmalige dancescene van Rotterdam.

See Me Hear Me 2e editie in De Gouvernestraat

Voor Aan! sprak Van Zundert huidige spelers als Aziz Yagoub, bekend van onder meer Perron en Nachtduik, Dirk Schmidt bekend als Pop on Acid en eigenaar van Housekamer, David Vunk van Moustache Records en Jetti & Kris van Bar. Bij Bar vindt na de première in de Gouvernsetraat vanaf 23.00 ook de afterparty plaats met optredens van David Vunk, Kause, Pop On Acid en Steven Pieters (bekend van Triphouse. De entree is gratis met het filmkaartje, anders is toegang tot het feest te Bar maar 5 euro.

Een dag later is het aanbod van See Me Hear Me nog breder en veelzijdiger. In vier zalen zijn tussen 15.00 en 02.00 twintig programmaonderdelen (entree is 15 euro). Daarbij ook veel Rotterdamse inbreng. Zo zijn er vertoningen van The Voice of Rotterdam over Lee Towers en De Deeldeliers met Jules Deelder. De Rotterdamse band Half Way Station speelt psychedelische klanken over Rotterdamse archiefbeelden uit de jaren ’30 gemaakt door Andor van Barsy. Rotterdammer Emile Steginga zorgt het hele festival voor video-art in de foyer. Daarnaast vertellen lokale connaisseurs als Maarten J. Boer en Victor Vroegindeweij over de (Rotterdamse) filmscène.
Een combiticket voor beide dagen is 20 euro, alle soorten tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

See Me Hear Me 2e editie in De Gouvernestraat

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra