Maximaal 36 uur Motel Mozaïque

Maximaal 36 uur Motel Mozaïque

Het kunstenfestival Motel Mozaïque slaagt er elke keer weer in om (nieuwe) toonaangevende acts binnen te halen. Dit jaar zijn dat in het weekend van vrijdag 5 en zaterdag 6 april bijvoorbeeld Woodkid, The Veils, José James, Goose en AlunaGeorge.

Luister tijdens het lezen van deze aankondiging alvast via deze link naar een mixtape met muziek van de indrukwekkende acts die op MoMo staan, samengesteld door Job Smit!

Onder het mom van Stay Over For The Weekend zorgt Motel Mozaïque er weer voor dat de bezoeker het kunstenfestival of de Maasstad niet hoeft te verlaten voor wat dan ook. Naast het muziek, kunst en theaterprogramma biedt Motel Mozaïque dit jaar namelijk een ruim aantal slaapplekken en eetgelegenheden aan. Ook vindt zaterdag overdag meer programma plaats, waaronder grote concerten in de Rotterdamse Schouwburg.

Maximaal 36 uur Motel Mozaïque 5 en 6 april 2013

Zodoende zouden de motelgasten van vrijdag 5 april 16:00 in principe 36 uur aaneengesloten kunnen genieten van het overvolle festivalprogramma in de Rotterdamse Schouwburg, De Gouvernestraat, Rotown, Paradijskerk, Corso, Bird, Minimall, De Doelen en het Schouwburgplein. Het festival is dus nog gastvrijer. Bezoekers zonder kaartje kunnen bijvoorbeeld terecht op het Schouwburgplein dat tijdelijk wordt omgedoopt tot Plaza Mozaique. Daar is een dagprogrammering met muziek en eetgelegenheden.

Het festival biedt zoals altijd ook unieke samenwerkingen. Het Noorse Jaga Jazzist wordt gekoppeld aan Sinfonia Rotterdam. Woodkid en zijn band zullen worden bijgestaan worden door een compleet orkest dat wordt samengesteld door Colin ‘Kyteman’ Benders en deels uit leden van The Kyteman Orchestra bestaat.

Naast de al genoemde (inter)nationale namen en ook Laura Mvula, Daughter, Jah Wobble & the Modern Jazz Ensemble en Jacco Gardner is er als altijd ook veel aandacht voor lokale acts.

Rotterdams nieuwste muzikale sensatie Orlando zal bijvoorbeeld optreden, de vorige openbaring Rats on Rafts doet een dj-set.

Tijdens Motel Mozaïque is er altijd meer dan alleen muziek en ook dat komt van enkele Rotterdamse acts zoals Rory de Groot met Hand in Hand, Frappante Klant en  Art is a Battlefield.

De in Rotterdam geboren Ramsey Nasr is weer aanwezig met De Dichter draagt voor (eerder al onderdeel van het Filmfestival en vandaar besproken in dit artikel .

Parfum de BoemBoem is de gids tijdens verschillende al vol gereserveerde culturele routes.

Vaste Motelgast Bliss is deze editie niet als performance group aanwezig, maar is vertegenwoordigd met een interactief sculptuur waar hartverwarmende berichten achter gelaten kunnen worden.

A world of Bliss

Speciaal onderdeel deze editie is Het Spreekuur. Tijdens het Spreekuur krijgen bezoekers de mogelijkheid om in gesprek te gaan met experts uit de Rotterdamse culturele sector want Motel Mozaïque heeft gemerkt dat door de drastische bezuinigingen die sector onder druk staat. Doelstelling is de festivalbezoekers te betrekken bij de problematiek en toekomst van de (Rotterdamse) kunst-en cultuursector, dus ook van Motel Mozaique, en voor het voetlicht te brengen welke potenties er schuilen binnen de nieuwe generaties makers èn publiek van deze unieke stad.

Belangstellenden kunnen via deze link een gesprek aanvragen met bijvoorbeeld Alia Azzouzi (voorheen Kosmopolis), Aruna Vermeulen van het HipHopHuis, Gyz La Rivière, Lennart Pieters (spoken word), Pieter Kuster (gebiedsontwikkelaar), René Dutrieux (schouwburgplein), Jongerenraad RRKC, Kim Heinen (Rotterdam Marketing), Cor Kraat, Vers Beton (online magazine), HENK Cultureel Projectbureau, Yousra Bouzidi (docente maatschappijleer), Studio ZI, Timon Ferenc de Laat (creator), Ronald Motta (kunstenaar), Observatorium en Anton Hoeksema.

Maximaal 36 uur Motel Mozaïque 5 en 6 april 2013

Het Spreekuur vindt plaats in de hal van de Rotterdamse Schouwburg in het kunstwerk Stageabiltiy van Ivo Vrouwe en Michiel Jansen op vrijdag 5 april van 16:00 – 23:00 en zaterdag 6 april van 12:30 – 23:00 uur. Gespreksduur 30 of 60 minuten. De gesprekken worden genotuleerd door Henk Cultureel Projectbureau. Ook worden er op Plaza Mozaique festivalbezoekers en passanten geinterviewd. Een reflectief verslag verschijnt na het festival op de sites van Motel Mozaïque en het Centrum Beeldende Kunst.

Voor het festival zijn nog zowel enkele dagkaarten als passe-partouts te koop via de online ticketshop van Motel Mozaïque:

Passe-partout 5 & 6 april: € 65,-

Dagkaart vrijdag 5 april: € 37,50 (programma tussen 16.00 en 04.00 uur)

Dagkaart zaterdag 6 april € 45,- (programma tussen 11.00 en 04.00 uur)

Slaapproject 5 of 6 april € 25,- (inc. ontbijt)

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra