Uitreiking van Dolf Henkesprijs tijdens Nieuwjaarsreceptie Tent

Uitreiking van Dolf Henkesprijs tijdens Nieuwjaarsreceptie Tent

Carla Klein, Gyz La Rivière en Renie Spoelstra zijn dit jaar genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2012. Hun nominaties werden in oktober al bekend gemaakt en in dit artikel besteedde Grazen al aandacht aan de kanshebbers. In dat artikel was er ook aandacht voor de genomineerden van de Job Dura Prijs. Inmiddels is bekend dat Theater Walhalla die prijs heeft gewonnen. Donderdag 10 januari wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie bij Tent ook de winnaar van de Dolf Henkes Prijs bekend gemaakt.

De Dolf Henkes Prijs is één van de grotere Nederlandse geldprijzen, 12.000 euro, op het gebied van de beeldende kunst en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar.

De winnaar van de prijs bekend gemaakt door juryvoorzitter Joop van Caldenborgh (De Rotterdamse industrieel is een van  de grootste kunstverzamelaars in het land).

Uitreiking van Dolf Henkesprijs tijdens Nieuwjaarsreceptie Tent

Op de spannende avond wordt er ook geproost op het nieuwe jaar. Het wordt een feestje van de Rotterdamse kunst met performances door Bliss, muziek van Half Way Station (inmiddels bezig met het opnemen van nieuw materiaal), de dj’s Ben et Bene en sopraan Renate Arends onder begeleiding van Hans van der Ham.

Rotterdamse schrijvers Ernest van der Kwast en Raoul de Jong en Mariette Dölle, creatief leider van Tent, zullen hun visies voor 2013 uitspreken. Voor de lekkere trek is er speciaal bier van Maallust en patat van Bram Ladage.

De feestelijke ceremonieavond is ook bijna het einde van de expositie bij Tent met werk van de genomineerden die op 15 november werd geopend. De expositie is nog tot 13 januari te zien.

Award Ceremony & New Year’s Drinks

Tent, Witte de Withstraat 50

Donderdag 10 janauri vanaf 18.00

Gratis entree

Uitreiking van Dolf Henkesprijs tijdens Nieuwjaarsreceptie Tent

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra