‘Cor Kraat, Made in Rotterdam’ in LP2

Cor Kraat in LP2

De Delftse Poort, het beeld bij de Noorderbrug en de BMW die uit de parkeergarage bij het Centraal Station komt: wanneer ze ter sprake komen, gaat er bij iedere Rotterdammer een belletje rinkelen. Dat het werken van Cor Kraat zijn, is echter niet bij iedereen bekend.

Al veertig jaar maakt Kraat kunst in de stad. De ene keer kom je zijn werk tegen op meer voor de hand liggende plaatsen dan de andere keer, maar zijn kunst is altijd in het oog springend. Ooit begonnen met townpainting, naar Amerikaans voorbeeld, om meer kleur te geven aan de grijze stad, heeft Kraat inmiddels op veel plaatsen en op verschillende wijzen zijn signatuur achtergelaten.

Cor Kraat in LP2 (c Anita Moore / Cor Kraat)

Om eens stil te staan bij het bijzondere werk van Kraat bundelen het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en LP2 dit najaar hun krachten. In een eerste overzichtstentoonstelling brengen zij een ode aan de kunstenaar die door middel van zijn kunst heeft bijgedragen aan het artistieke straatbeeld van Rotterdam.

‘Cor Kraat, Made in Rotterdam’ is vanaf 28 september tot en met 9 december 2012 te zien in Las Palmas II. Kijk voor prijzen en openingstijden op www.lp2.nl.

Cor Kraat in LP2

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk