Presentatie van De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2013

Presentatie van De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2013 (Guido Marsille / Victor Vroegindeweij)

Elke dag geconfronteerd worden met Rotterdamse kunst? Ook komend jaar kan dat weer want na het succes van de eerste editie wordt ook voor 2013 een Grote Rotterdamse Kunstkalender uitgebracht. Met ontwerpen van 365 lokale artiesten. Donderdag 25 oktober is de lancering bij LP2 in Las Palmas temidden van de tentoonstelling Cor Kraat, made in Rotterdam.

Vorig jaar werd bij Kantoor Kraaij het plan opgevat om een kalender uit te brengen om zo de diversiteit en kracht van creatief Rotterdam te tonen. De Rotterdamse uitgever Trichis zorgde er voor dat het idee realiteit werd en de kalender daadwerkelijk uitkwam. In totaal werden 366 kunstenaars, fotografen, architecten, illustratoren en (mode)vormgevers uitgenodigd een ontwerp met het flinke formaat van 29,7 x 34 cm aan te leveren. Het bijna drie kilo zware drukwerk bleek een succes en was al snel uitverkocht.

Genoeg reden dus om ook dit jaar een editie uit te brengen. Een onafhankelijke, deskundige redactie bestaande uit Willem Kars (Stg FILM+DESIGN/Designplatform Rotterdam) ( zie ook www.grazen.nl/?p=4400), Frits Gierstberg (Nederlands Fotomuseum), Ariadne A. Urlus (Showroom MAMA), Anton Hoeksema (Centrum Beeldende Kunst), Margreeth Olsthoorn (MGHO-MGH2O), Theo Seesing (Instituut voor Beeld & Vorm) en Patrick van der Klooster (Architecture Institute Rotterdam) hebben de werken van 365 nieuwe kunstenaars geselecteerd. Rotterdam blijkt dus veel creatief talent te bevatten want geen van de geselecteerde kunstenaars was opgenomen in de eerste editie van vorig jaar.

Presentatie van De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2013

Onder de kunstenaars zijn bijvoorbeeld Iwan Smit (zie ook www.grazen.nl/?p=4132), Selfcontrolfreak, Charlotte Wooning, Jonas Vorwerk, Baschz, Pony Design Club, Mesh Print Club en Jeroen van Tuyl. Hieronder een overzicht van alle kunstenaars:

24H Architecture, A Sick Zine, Ad Schouten, Adrienne van Eekelen, Aimée de Jongh, Aji V.N, Aleksander Geyzendorffer, Aleksander Komarov, Alexandra Roozen, Allard Budding, André Smits, Andrea Stultiens, Angelique Viester, Ann Pettersson, Anne Schiffer, Anne van Toor, Annelie Vandendael, Anne-Mercedes Langhorst, Annet Delfgauw, Annet Scholten, Annette Behrens, Annique Weve, Anouk Gielen, Antenna-men, Arianne van der Gaag, Arjen van Krieken, Arno Coenen, Art Rock Foundation, Artgineering, Astrid de Pauw, Astrid van Nimwegen, Axel Reusch, Babette Kleijn, Barbara Helmer, Barbara Witteveen, Bart Aalbers, Bart Oppenheimer, Bas Czerwinski, Bas van Beek, Baschz, Bea de Visser, Bearded Birdie, Beatriz Ramo (STAR strategies + architecture), Beatriz Viana Felgueiras, Ben Augustus, Ben Oostrum, Benjamin Li, Bianca den Breejen, Bier & Brood, Bik van der Pol, Biq, Bliss, BoomvanMourik, Boris van Berkum, Boudewien Van den Berg, BRINK architectuur en stedenbouw, Bruno Listopad, Bureau Lakenvelder, Buro M2R, Carolina Koster, Casper Hoogzaad, Charl Landvreugd, Charlotte Wooning, Charo Aymerich, Chris Kabel, Chris Ripken, Christian Müller en Marieta Reijerkerk, Christina de Vos, Christy de Witt, Cindy Jansen, Claus en Kaan Architecten, Club Donny, Coen Janssen, Cora Roorda van Eysinga, Corsage-Studio, Daan Botlek, Daan van Golden, Dagmar Baumann, DAMOTION Architecture Design, Daniël van Nes, Danielle Linscheer & Joyce Brouwer, Daria Scagliola, David Adams, David Maroto, De Zwarte Hond BV, Dennis Lohuis, Desiree Palmen, Dicky Brand, Dico Kruijsse, Dineke van Huizen, Dutchess, Dwight Marica, Eddy Kaijser, Eelco Roelsma, Ellen ter Beek, Emine Yalcinkaya, Enno Zuidema Stedebouw, Erik Visser, Erno Wientjes, Erwin Kho, Esmée Valk, Ester van de Wiel, Esther Urlus, Eva Flendrie, Eva Molenaar, Evalien Lang, Eveline Visser, Facd, Faranú, FenMei Hu, Frank de Bruijn, Frank Konincks, Frans van der Horst, Frans van Lent, Geert Baas, Geert-Jan Renzen, Geirmundur Klein, Georg Bohle, Gerard Hadders, Gert-Jan Akerboom, Gerwin Luijendijk, Grafische Kamer, Guido Marsille, Gwen Stok, Hans Andringa, Hans Kievit, Hans Tak, Hans Werleman,

Presentatie van De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2013

Happel Cornelisse Architecten, Harold Linker, Hats and Tales, Hester Blankestijn, Hester Zagt, Hiko Uemura, Hillegon Brunt, Homemade Happiness, Hotel Modern, Hunk Design, IJzersterk, ikRotterdam, Ilona Lénárd / Kas Oosterhuis, Ilse van der Laan, Ine Lamers, Inez Odijk, Inez Smit, Iratxe Jaio + Klaas van Gorkum, Ireneo Ciammella, Iwan Smit, JagerJanssen architecten BNA, Jaleel Roy Lindsey, Jan Eric Visser, Jan Huijben, Jan Konings, Jan Willem van Dam, Jannes Linders, Janpeter Muilwijk, Jason Coburn, Jasper Bos, Jasper van Loenen, Jean-Marc Spaans, Jeroen de Boorder, Jeroen Musch, Jeroen Pomp, Jeroen S. Rozendaal, Jeroen van Rijn, Jeroen van Tuyl, Jochem Rotteveel, Joe Cillen, Johan Weggis, John Vane, Joke Vos Architecten, Jolanda Linssen, Jonas Staal, Jonas Vorwerk & Yoren Schriever, Joost van Gorsel, Jos van der Meulen, Josepha de Jong, Judith Vogt, Karin Suter, Katharina D. Martin, Kaye Feenstra, KCAP architects&planners, Kellie Smits, Kiki Petratou, Kim Hospers, Kito, Knalrood, Ko de Kok, Koen Harmsma, Koen Mok, Kommerz, Laura Lappi, Laura Zwaneveld, Lenny Oosterwijk, Leslie Robbins, Levien Willemse, Lichun Tseng, Lidwien van de Ven, Lilith Ronner van Hooijdonk, Linde Akkerman, Line Kramer, Lisa Couwenbergh, LOLA landscape architects, Louis Edward Dijkman, Ludo Hoes, Lydia Bremer, Lydia Schouten, Maarten Baas & DHPH, Machteld van Joolingen, Madeleine Berkhemer, Marco Douma, Marco van Duyvendijk, Marga van den Meijdenberg, Margarita Kouvatsou, Margi Geerlinks, Margo Onnes, Margueritte Kruger, Marianne Fontein, Marie Louise Elshout, Marieke van der Lippe, Marielle Buitendijk, Marijn de Jong, Marilou Galdermans, Marin de Jong, Marit Shalem, Marja Zomer, Marjan Laaper, Mark Kramer, Marleen van Wijngaarden, Marleine van der Werf, Marly Weemen, Martijntje Cornelia, Martin Lodewijk, Martine Viergever, Marylene Rutten, Matthijs Vlot, Max Dereta, Melanie Broekhoven, Mesh Print Club, MetroDC, Mia van der Burg, Michiel Brink, Midas Zwaan, Miek van Dongen, Mike Redman, Miko Veldkamp, Milan Boonstra, Mirjam Somers, MoederscheimMoonen Architects, MONADNOCK (Job Floris & Sandor Naus), Monique Benthin, Mwah, Nancy Hoogstad, Netty van Osch, Niels Post, Niki van Strien, O.O.N.A., Olivier de Bree, PALMBOUT Urban Landscapes, pasel.künzel architects, Patrick van Thiel & Ko Sliggers, Paul Vinken, Pauline Hoogweg, Pepper Design, Personal Architecture BNA, Peter Fengler, Peter Hoijmakers, Peter Redert, Petra Laaper, Petra van Noort, Piet Rogie, Pieter M. Dorrenboom, Pim Top, Pim van Halem, Pony Design Club, Powerhouse Company, Printroom, Proforma, Quin de Vreede, Rafaël Philippen, Ralph de Haas (Lisplein5), Ralph van Meijgaard, Ranj, Renate Pekaar, Rens Horn / Rensomatic, Rick Koren, Rick Vermeulen, Rikkert Mullenders, Rnul interactive (Rob Donkers & Aart Muis), Rob Maingay, Rob Peters, Rob van der Hoeven, Robbert de Vrieze, Robert Paul Kerssing, Robert van der Hilst, Robin Duister, Roeland Otten, Rolina Nell, Ronald de Bloeme, Ronald Motta, Roos Campman, Rotganzen, Roya Hesam, Rudolf Teunissen, Ruud Sies, Sabi van Hemert, Sander Bokkinga, Sandro Setola, Sanne Luijben, Sarojini Lewis, Sauerkids, Scheurwater Architecten, Sean Pieters, Selfcontrolfreak, Shift Architecture Urbanism, Shop Around – Creative Production Agency, Sparpweed, Stacii Samidin, Stefan Gross, Stefan Hoffmann, Stefan Tijs, Stephan Bontje, Stichting Zuidzijde, Stof Rotterdam, StofmeelMende, Strange Attractors Design, Studio Bas Sala, Studio Bertjan Pot, Studio Hartzema, Studio Marina, Studio ZI, SUMOffice, Suzanne Allewelt, Suzanne Scholten, Suzy Ann van den Berg, Tamar de Kemp, Ted Langebach, Theo Huijgens, Theo Joosten, Thijs Lansbergen, Tim Leyendekker, Timon van der Hijden, Tomas Schats, Ton van Os, Topotronic i.s.m. URA, Tymen Cieraad, Unit 20, Urban Unlimited, Urrebuk, UserAdvocate en Monomonnik, Van Schagen architekten, Vesta Kroese, Victor Vroegindeweij, Vincent Mentzel, Wai Seu Chan en Ivar de Jong, Werkraum, Weronika Zielinska, Willem de Roon, Willem Lagerwaard, Wouter Venema, Yoshiyuki Koinuma, Yu Kuromoto, Yvonne van de Griendt, Zandbelt&vandenBerg en Zoë D. Cochia.

Iedereen is donderdag 25 oktober vanaf 17.00 uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de lancering van de Grote Rotterdamse Kunstkalender 2013. Plaats van handeling is LP2 in Las Palmas aan de Wilhelminakade 326.
De kalender is tijdens de lancering te koop voor € 29,95. Daarna is de kalender verkrijgbaar bij verschillende Rotterdamse boekhandels en museumwinkels.

Presentatie van De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2013

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra