Designplatform Rotterdam viert lustrum

Designplatform Rotterdam viert lustrum

Designplatform Rotterdam werd vijf jaar geleden opgericht om het designklimaat in Rotterdam te bevorderen. In die vijf jaar zijn daartoe al veel debatten, workshops, ontwerpcompetities en overige evenementen georganiseerd. Vanwege het vijfjarig bestaan is er 25 september een debat met extra veel deelnemers.
Lucas Verweij zal met zeven prominenten de creatieve industrie in de stad analyseren. De uitgenodigden zijn ontwerper en directeur van het Sandberg Instituut Jurgen Bey, directeur van Creatief Beheer Rini Biemans, onderwijsmanager Industrieel Product Ontwerper bij de Hogeschoool Rotterdam Mirjam van den Bosch, de directeur van Galerie Vivid Aad Krol, assistent professor Cultural Economics aan de Erasmus Universiteit Mariangela Lavanga, directeur van Creative Factory Leo van Loon en urban researcher aan de Erasmus Universiteit Erwin van Tuijl.

De vragen die onder meer gesteld zullen worden zijn:
- Welke betekenis heeft design in Rotterdam?
- Wat mag nog duidelijker voor het voetlicht worden gehaald?
- Wat kan de creatieve community bijdragen aan de kwaliteit van het leven in de stad?

Dinsdag 25 september
Zaal De Unie (Mauritsweg 34)
Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur.
Aanmelden kan via deze link (http://www.deunie.nu/agenda/20120925.php) of telefonisch via 010- 433 35 34

Designplatform Rotterdam viert lustrum (foto c Jurgen Bey)

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra