Het bijzondere recept van Rotterdamse Kost

Rotterdamse Kost in het Museumpark

Zoals al eerder gemeld is het World Food Festival op dit moment bezig in Rotterdam. Het Museumpark is het kookpunt en vandaar dat het tweede Discovery Festival afgelopen weekend aldaar in het teken stond van WFF. Rotterdamse Kost is echter een nieuw festival dat speciaal is bereid voor WFF en komende donderdag, vrijdag en zaterdag plaats heeft.

Tijdens het festival staan culturele, muzikale en culinaire Rotterdamse klassiekers op het menu. Het is een recept waar de organisatie al ervaring mee heeft omdat zij al drie keer met succes het soortgelijke Culinesse hebben georganiseerd in de Rotterdamse nieuwbouwwijk Nesselande. Tijdens Rotterdamse Kost is de bereiding echter nog Rotterdamser. Het aanbod bestaat bijvoorbeeld uit de karakteristieke gehaktbal van de Ballentent maar ook de gastronomische perfectie van Parkheuvel en Fred. Jules Deelder draagt gedichten voor en onder meer The Kik serveert een concert.

Rotterdamse Kost in het Museumpark - The Kik

De kenmerkende Rotterdamse horeca die aanwezig zullen zijn bestaan uit cafe Melief Bender, De Witte Aap, Restaurant Fred, Hans Worst, Parkheuvel, Asian Glories, De Ballentent, Koekela, Man met Bril Koffie, Level en Bram Ladage.

Die Rotterdamse patatbakker is ook het onderwerp van voorstellingen die theatermaker Wim Staessens heeft gemaakt in het kader van World Food Festival. De Patatverhalen zijn nog tot t/m 26 oktober te zien in de patatkramen van Bram Ladage in Rotterdam en Schiedam. Elke zaterdag is er tussen 12.00 en 16.00 op elk half en heel uur een theatrale scène gebaseerd op verhalen uit interviews met Bram Ladage zelf, medewerkers, leveranciers en trouwe klanten. Samen met Rocco Ladage, de neef van Bram, vertelt Staessens er donderdag 3 oktober over tijdens Rotterdam Late Night in Worm.

Ernest van der Kwast ontvangt tijdens de culturele talkshow ook Raydel en Melvin, dreadlockspecialisten met een kapperszaak in Rotterdam-Noord. Wilma Sütö is kunsthistoricus en journalist en geeft een mini-kunstcollege. De Rotterdamse band AC Berkheimer zal optreden en Spectacular Spectacular draait plaatjes ter omlijsting.

Rotterdamse Kost in het Museumpark - Hermes House Band

Het culturele aanbod bij Rotterdamse Kost bestaat donderdag uit onder meer Hermes House Band, Bregje Sanne Lacourt en Rotterdams Symfonisch Blaasorkest.

Vrijdag zijn er optredens van onder anderen Arthur Flink, Elfie Tromp en The Kik. Later dit jaar zal The Kik Rotterdam weer aandoen met de premiere van De Veelste Grote Nederbietshow op 1 december in het Oude Luxor Theater.
Zaterdag worden onder meer Kiss The Groove, Sander de Kramer en Jules Deelder geserveerd.

Via deze link kunnen entreekaartjes aangeschaft worden. Er zijn vele verschillende opties!
The Kik orkestreert op vrijdag.

Rotterdamse Kost in het Museumpark - Jules Deelder

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra