Elfie Tromp presenteert Goeroe in Rotown

Elfie Tromp presenteert Goeroe in Rotown

De verschijning van Goeroe werd al aangekondigd ten tijde van het Rotterdams offensief. Goeroe is de debuutroman van de Rotterdamse Elfie Tromp. Ooit danste zij in Now & Wow, inmiddels is ze bezig in het theater, presenteert zij en schreef ze al twee kinderboeken. Samen met haar partner Jerry Hormone brengt zij bovendien het literair tijdschrift Strak uit.

De vierde editie van Strak werd opgenomen in de bundel Rotterdam dat werd uitgebracht door Lebowski. Lebowski zal in samenwerking met Top Notch nu ook het debuut van Tromp uitbrengen.

De roman gaat over een meisje dat de wereld wil healen, maar ze krijgt haar eigen leven niet eens op orde. Als kind heeft de hoofdpersoon al visioenen waarin ze het grootste medium van Nederland is. Wanneer ze iemand van ms lijkt te hebben genezen, raakt haar carrière in een stroomversnelling. Het interview dat ze op tv geeft krijgt duizenden hits op YouTube. Ze wordt bedolven onder fanmail en al gauw is haar eigen theatershow als ‘allround medium’ een feit. Maar tijdens een van de optredens gaat het mis: ze krijgt geen contact. Het publiek spreekt schande en de volgende dag staat haar falen breed uitgemeten in de krant. Haar leven staat op losse schroeven, want als zelfs haar gave niet echt is, wat dan wel? Haar relatie met haar vriend Willem? De bijzondere band met haar tante? Haar geloof in zichzelf?

Uitnodiging Goeroe

Het boek wordt gepresenteerd in Rotown waar ook al eens de derde editie van Strak werd gepresenteerd. Om de uitgave en de presentatie van die editie te bekostigen verkochten Elfie Tromp en Jerry Hormone advertentieruimte op hun lichaam aan de hoogste bieders. Het koppel is dus een opvallende verschijnsel in de stad. Zij zijn dan ook geportretteerd in het kader van Dandy Rotterdam. In totaal zijn er vier korte films gemaakt over opvallende personen in Rotterdam. De vier films worden zondag 21 april vanaf 19.30 vertoond bij Cultvideotheek Next Page in Worm. De entree is 5 euro.

De entree voor de releaseparty van Goeroe vier dagen later op donderdag 25 april is gratis. Tijdens de presentatie zullen Miktor & Molf mandala’s tekenen en er kan op de foto worden gegaan met Jomanda. Afka zal optreden en Cathelijne Beijn en Non de Jus zullen platen draaien.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra