Updates Museumnacht

Updates Rotterdamse Museumnacht

Over de Rotterdamse Museumnacht is al een aankondiging verschenen. Maar er zijn nog wat nieuwe ontwikkelingen die vragen om een nieuw artikel. Want helaas is de expositie van Jean Paul Gaultier toch niet bezoeken in de Kunsthal vanwege de kwetsbaarheid van de creaties. Bovendien is bekend geworden dat de Erasmusbrug niet begaanbaar is voor de auto en het openbaar vervoer door de installatie van een nieuwe verwarmingsbuis van 26 kilometer lang onder de Maas. De locaties op zuid zoals Raaf en De Kuip zijn daarom wat lastiger te bereiken maar zeker de moeite waard. Bob Smit Gallerie heeft een heropening aan de Putsebocht en LantarenVenster zal voor het eerst meedoen. Ook de winkel Damage Playground presenteert zich voor het eerst.

Het aanbod van Damage Playground staat dan wel niet op het offciële programma maar heeft wel een mooi en toepasselijk aanbod. In ‘t Wijkwaardenhuis (voormalig Gemaal op Zuid) wordt in samenwerking met Freehouse een expositie van Michael van Kekem gepresenteerd. Hij is een in Rotterdammer geboren illustratief ontwerper en graficu. Hij is onderdeel van een collectief genaamd Studio M.

Hij biedt in ‘Ik draag je tranen naar de zee’ een poëtisch beeldverhaal over de traan, en bedenk het overkoepelende thema van de Museumnacht is Waterlanders. De traan wordt getoond door middel van zeefdruk, animatie en tekst. Er zijn verhalen te beluisteren en te bekijken en er is een animatieprojectie gecombineerd met zeefdruk. Bovendien krijgt iedere bezoeker bij binnenkomst een traan cadeau. Het is een gelimiteerde oplage en op is op.

De expositie is de eerste Presents van Damage in ’t Wijkwaardenhuis (voormalig Gemaal op Zuid). Damage gaat daar voortaan personen uitnodigen en/of activiteiten opzetten. Het doel is om te laten zien dat ideeën niet aan één bepaald locatie gekoppeld hoeven te worden en om de mogelijkheden van met name Rotterdam Zuid en de Afrikaanderwijk te benutten.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra