Openingsexpositie bij Culture Street

Openingsexpositie bij Culture Street (c Gien Sa Tan / Sian Liem)

Er is de afgelopen tijd al veel aandacht geweest voor China in de Maasstad. Er was natuurlijk China Light Rotterdam, verschillende kunstenaars met een Chinese achtergrond presenteren zich met Studio Zi en tegelijk met Raw Art Fair was er ook de opening van Raw China Expo. Deze expositie op de vierde en vijfde verdieping van Pakhuis Santos is nog tot 9 maart (museumnacht) te bezichtigen. Enkele dagen later, op donderdag 14 maart, is er de openingsexpositie van de nieuwe Culture Street. Vier veelzijdige kunstenaars met een Chinese achtergrond: Gien San Tan, Karina SanSia Tan, Sian Liem en James Chiew exposeren recente werken t/m 31 maart.

Culture Street is gevestigd in de entreehal van het voormalige Nighttown en Watt aan de West Kruiskade. In dit pand zal spoedig Colours of Asia worden gerealiseerd. Een verzamelgebouw waar Chinese en andere Aziatische cultuur een plek krijgen. De hal is acht meter hoog en daarom zeer geschikt om moderne Aziatische kunstwerken van verschillende artiesten te presenteren.

Openingsexpositie bij Culture Street (c San Sia Tan)

De rode draad in de eerste tentoonstelling is de Chinese achtergrond van de vier multidisciplinaire kunstenaars die professionals in de creatieve sector zijn. Alle werken laten een mengeling zien van een Westerse en moderne Oosterse stijl. De kunstwerken zelf combineren verschillende kunstdisciplines, zoals schilderijen, collages, beeldhouwwerk, mixed media- en product design.

De opening zal na het openingsweekend de drie volgende weekenden ook te bezoeken zijn.
Daarnaast zijn er ook interessante extra activiteiten gepland zoals een lezing op zondag 24 maart over moderne kunstenaars uit het hedendaagse China, zoals Zhang Xiaogang en Ai Weiwei door de kunsthistorica Patricia Huisman.

Openingstijden Tentoonstelling
Donderdag 14 maart 2013 17.00-21.00 Open huis receptie
Vrijdag 15 maart 2013 13.00-21.00
za – zon 16-17 maart 2013 13.00-18.00
za – zon 23-24 maart 2013 13.00-18.00
za – zon 30-31 maart 2013 13.00-18.00

Openingsexpositie bij Culture Street (c Gien San Tan)

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra