Sarah van der Pols toont In Holositu bij Zic Zerp

Sarah van der Pols toont In Holositu bij Zic Zerp

In de anderhalf jaar dat Zic Zerp Galerie nu geopend is, zijn er al vijftien exposities georganiseerd. Zoals onlangs nog bijvoorbeeld Shall I compare thee to a Summer’s day en Inside Out: Bodies, Borders and Territories. Vanaf 20 oktober is het de beurt aan de in 1973 in Rotterdam geboren kunstenaar Sarah van der Pols. De in 1996 aan de Willem de Kooning Academie afgestudeerde kunstenares (zij is ook als docent verbonden aan de Wdka) toont tijdens In Holositu recente tekeningen. De werken komen uit de series Holositu en Amae.

De tekeningen in de serie Amae onderzoeken de transformatie van energie aanwezig in lichaam en omgeving met als uitgangspunt de potentie van het individu om zelf aandeel te hebben en invloed uit te oefenen op de dingen die om ons heen gebeuren. Het mensbeeld in deze werken is onderhevig aan de omgeving maar laat zelf ook zijn sporen achter; soms letterlijk getekend in schroeivlekken.

Sarah van der Pols toont In Holositu bij Zic Zerp

In Holisitu laat zich letterlijk vertalen als een Holografische Situatie ter plekke. Een positieve luchtspiegeling geïnspireerd op science fiction en de animistische cultuur in Japan die aan alle levenloze dingen een ziel toekent. Met roet, transparant papier, bladzilver en zijden draden worden ongrijpbare zaken als regen, energie en dromen tastbaar gemaakt. De tekeningen nemen de toeschouwer mee naar de anatomie van de droom. Zonder een duidelijk begin of einde staan de grafische droomlagen ook symbool voor ons bewustzijn in de levenscyclus met al zijn gedroomde idealen.

Galeriehouder Zic Zerp zegt over de kunstenaar: ’’Sarah is een kunstenaar met een enorme vaktechnische kennis en een duidelijke visie op haar werk. Zij ontwikkelt zich binnen haar eigen herkenbare stijl. Ook tijdens In Holisitu is deze vernieuwing zichtbaar. Liefhebbers van Sarah’s werk en nieuw geïnteresseerden zullen deze expositie zeker waarderen.”

In Holisitu
zaterdag 20 oktober (15.00) tot en met zaterdag 15 november 2012
Zic Zerp Galerie in de van Speykstraat 129

Sarah van der Pols toont In Holositu bij Zic Zerp

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra