Shall I compare thee to a summer’s day? in Galerie Zic Zerp

Margriet Smulders in Galerie Zic Zerp

Expositie van recent fotowerk van Margriet Smulders geïnspireerd op het Nederlandse stilleven (1550 – 1720) nu te zien in Galerie Zic Zerp. Haar werk is inmiddels al in vele musea, bedrijfs- en privé-collecties opgenomen. Kenmerkend voor haar werk is het gebruik van spiegels en water waarin bloemen verschijnen in theatrale settings. Water en spiegels zorgen voor overrijpe bloemenweelde waarin vervreemdende elementen zijn ingebracht.

Sinds 2000 legt zij zich vooral toe op dit onderwerp. Hiervoor is zij ook afgereisd naar India en Brazilië. Deze reizen brachten weer nieuwe spectra in haar kleurenpracht. In de recent gemaakte reeks ‘Shall I compare thee to a summer’s day?’ zoekt zij in de geest van Shakespeare naar de mogelijkheid om in de vluchtigheid ‘het eeuwige’ vast te leggen en door te geven. Verder verwijst het werk van Margriet Smulders naar de zonnebloemen en nachtschilderijen van Van Gogh. Zijn werk is voor haar een bron van inspiratie.
Smulders werk toont telkens nieuwe dingen en vormt een barokke caleidoscoop van overdaad waarop je niet uitgekeken raakt.

Margriet Smulders in Galerie Zic Zerp Rotterdam

‘Shall I compare thee to a summer’s day?’ is nog t/m 26 mei 2012 te zien in Galerie Zic Zerp.
Open: woensdag t/m zaterdag 12:00 – 18:00 uur ( buiten openingstijden op afspraak +31(0)6 27 823 456 )
Ga voor meer informatie naar: www.ziczerp.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman