‘Inside out: Bodies, Borders and Territories’ bij Zic Zerp Galerie

Inside Out bij Zic Zerp Galerie (c Pim Top / Ronald Bal)

Het menselijk lichaam wordt wel eens een kunstwerk genoemd. Zic Zerp Galerie heeft drie aanstormende Rotterdamse kunstenaars uitgenodigd die geinspireerd op lichamen kunstwerken hebben gemaakt. Ronald Bal, Pim Top en Johan van Dijke presenteren nieuw en bestaand werk. Hun foto’s, films en schilderijen tonen nietsontziend wat er overblijft, wanneer het lichaam de subjectiviteit van de persoon overstijgt.

Pim Top is de jongste deelnemer. De in 1982 geboren fotograaf is geobsedeerd door de sociologische verhoudingen van de mens en de levensfases die mensen doorlopen. In zijn werk probeert hij hier deel van uit te maken. Hij verdiept zich in mensen in plaats van de situatie. Dat blijkt ook uit de tentoongestelde serie Sculpturen. Hij probeert het perfecte beeld te maken van een persoon zowel in compositie als gevoel.
Ronald Bal is geboren in 1984 en hij toont twee films van performances waarin hij op zoek gaat naar fysieke, psychologische en sociale grenzen. Ook in zijn fotowerk met de titel Hidden Borders staat dit onderwerp centraal. Hij confronteert de toeschouwer met zichzelf en onderzoekt de tolerantie van de maatschappij.

Inside Out bij Zic Zerp Galerie (c Pim Top

De werken van de in 1978 geboren Johan van Dijke tonen een duistere ondergrondse wereld. Gebroken figuren richten zich op elkaar in dynamische poses die zowel gewelddadig als liefdevol of beschermend lijken te zijn. Johan van Dijke onderzoekt in zijn schilderijen thema’s als de onbestendigheid en gekleurdheid van het geheugen en de grenzen en overlappingen tussen lichaam, geest en buitenwereld.

Inside Out bij Zic Zerp Galerie (c Johan van Dijke)

De kunstenaars zijn drie van 22 namen (onder meer ook bekende namen als Luuk Bode en Jeroen Koster) die worden vertegenwoordigd door het in maart 2011 geopende Zic Zerp Galerie aan de Van Speijkstraat. Alle kunstenaars die betrokken zijn bij de galerie hebben allen een eigen thematiek. De galerie is daarom breed in zijn thematiek vertegenwoordigd. De focus ligt niet op een bepaalde kunststroming maar op de aandacht die de kunstenaar besteedt in het onderzoek van zijn kunstenaarschap. Bij het proces van dit onderzoek, ontwikkelt de kunstenaar een zelfreflectie. De ontwikkeling van de verhouding tussen de kunstenaar en het beeldende werk wordt centraal gezet. De galerie heeft de ambitie om internationaal te werken, het werk te vertegenwoordigen op bekende beurzen en de kunstenaar onder te brengen in tentoonstellingen en collecties.

Inside out: Bodies, Borders and Territories
Zic Zerp Galerie, Van Speykstraat 129
www.ziczerp.nl
Vanaf 18 augustus t/m 8 september (Opening zaterdag 18 augustus 2012 van 15:00 uur – 18:00 uur)
Geopend van woensdag t/m zaterdag 12:00 – 18:00 (buiten openingstijden op afspraak 0627823456)

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra