‘Between the Map and the Territory’ in TENT

Between the Map and the Territory in TENT

Vanaf 6 september is in TENT de, aan de uitspraak van de Poolse linguïst Alfred Korzybski ontleende(The map is not the territory), tentoonstelling ‘Between the map and the territory’ te zien. Voor de tentoonstelling hebben een aantal kunstenaars zich laten inspireren door de roman ‘De kaart en het Gebied’ van de Franse auteur Michel Houellebecq.

In de tentoonstelling worden onmogelijke verhoudingen opgezocht als het gaat om de locatie en representatie van een kunstwerk. Waar Houellebecq in zijn boek schrijft over het verval van het modernisme en het failliet van het kapitalistisch systeem, proberen vandaag de dag steeds meer schrijvers en theoretici buiten het modernisme te denken. Vragen die daarbij worden opgeroepen zijn hoe deze pogingen het verschil maken wanneer ‘De Kaart niet Het Gebied’ is en wanneer de relatie tussen woorden en werkelijkheid een onmogelijke relatie blijkt te zijn.

‘Between the Map and the Territory’ toont werk van Bik van der Pol, de Zwitserse Karin Hueber, Maaike Gouwenberg & Joris Lindhout, Anna Okrasko, Elian Somers en Emily Whitebread. Middels hun kunstwerken dragen zij hun kijk op onze complexe verhouding tot het modernisme, kapitalisme en burgerschap in de hedendaagse stad over.

Na de opening op 5 september is de tentoonstelling tot en met 4 november 2012 iedere dag, maandagen uitgezonderd, van 11.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken. Te zien t/m 4 november 2012.

www.tentrotterdam.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk