Cultuurshock Zuid Korea : Een gesprek met Jang Jin regisseur van ‘Man on high heels’

Cultuurshock Zuid Korea : Een gesprek met Jang Jin regisseur  van  ‘Man on high heels’

Het IFFR wijdde een retrospectief aan de ZuidKoreaanse meester Jang Jin die in eigen land erg populair is maar daarbuiten weinig bekendheid geniet. Ten onrechte gezien zowel de hoge mate van professionaliteit van diens films als wel diens tegendraadse plotwendingen waarin de controverse niet geschuwd wordt. Zo wordt in de recente satire ‘We are brothers’ (2014) en passant de wereld van de reality TV show op de hak genomen, terwijl het drama in de film zich concentreert op de verandering in de Zuid Koreaanse samenleving de laatste halve eeuw van traditioneel naar Westers -rationeel en materialistisch.

Hier vindt u de link naar het video-interview dat Ronald Glasbergen op 29 januari 2015 tijdens het IFFR had met Jang Jin. Het gesprek concentreert zich op twee recente films van Jang Jin , ‘Man on high heels’ (2014) over een keiharde politierechercheur die een sekseverandering wil ondergaan en over de hierboven beschreven film ‘We are brothers’ .

Camera en editing zijn van Rolf Versteegh en Rick Messemaker. Het interview is een productie van FilmforPeople. Het gesprek is in het Engels en is niet ondertiteld.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Ronald Glasbergen