De Parade in het Museumpark

De Parade in het Museumpark

Het is al lang een publiek geheim dat De Parade in Rotterdam het minst wordt bezocht. Wellicht heeft het te maken met feit dat het de opening reeds vroeg in het seizoen in de Maasstad plaats vindt. Desondanks hoort De Parade traditioneel in Rotterdam te beginnen. Alleen al omdat er altijd veel Rotterdammers meewerken aan het slagen van het reizende theaterfestival met de kleurrijke tenten, terrassen en restaurants met verschillende voorstellingen en muziekoptredens. Het programma bestaat dit jaar uit 74 theater-, dans- en muziekvoorstellingen. Vanaf woensdag 20 juni is het t/m zondag 30 juni weer tijd voor de Rotterdamse editie in het Museumpark!

Conny Janssen Danst zal MEER RUIS/compact uitvoeren. Daartoe neemt Conny Janssen Danst een nieuwe generatie dansers en muzikaal talent mee. Ze brengen een energieke en ontroerende voorstelling voor jonge mensen, over jonge mensen, gedanst door jonge mensen. Conny Janssen selecteerde eigenzinnige dansstudenten van Codarts Rotterdam en vroeg de Rotterdamse band Ming’s Pretty Heroes om de muziek te verzorgen. Er zijn uitvoeringen van 27 juni t/m 30 juni.

Ming’s Pretty Heroes

De Verhalensupermarkt is een voorstelling van Staessens & Co i.s.m.Daan Draait). Daan Draait is een Rotterdamse artiest en bijvoorbeeld ook bekend als programmeur bij Bar en hij was onlangs ook betrokken bij de opening van Roodkapje. In De Verhalensupermarkt komt de bezoeker te weten hoe het bijvoorbeeld is om als potje pindakaas in de schappen van de supermarkt te staan. Dit alles gebeurt in de kleinste rijdende supermarkt van Nederland. Er zijn voorstellingen van 26 t/m 30 juni.

Arjen Lubach & Tim Kamps presenteren zich op 25, 26 en 27 juni weer als Het Monica Da Silva Trio. Rotterdammer Tim Kamps vormde ooit Rooyackers, Kamps & Kamps met Bor Rooyackers en zijn tweelingbroer Wart Kamps. Tim Kamps zal ook nog optreden met zijn band Blinky Palermo op vrijdag 21 juni in Cafe Correct.

Andere Rotterdamse acts die onder meer aan zullen treden voor gratis toegankelijke concerten zijn De Dopegezinde Gemeente van Pierre van Duyl op 26 juni in Hotel  Vilé. Twee dagen later speelt The Cosmic Carnival ook in Hotel Vilé.

Silent Disco

Elke avond is er ook muziek te ondergaan bij de Silent Disco van 433fm. De Silent Disco was ooit een Rotterdams idee en heeft inmiddels de wereld veroverd maar is al vanaf 2002 present op de Parade dus ook dit jaar.

Sticky Fingers zal daarentegen voor het eerst aanwezig zijn. Bij deze Rotterdamse catering-onderneming draait het maar om één ding en dat is de BBQ. Alle vlees, vis en vegetarische gerechten zijn slow-roast. Dat betekent dat de vis, het vlees of de vegetarische variant uitgebreide voorbereidingstijd hebben gehad voor ze op de BBQ komen. Met groentebuffet, huisgemaakte sauzen en pickles.

Alles bij elkaar is er dus genoeg Rotterdamse inbreng temidden van bekende namen als Dominee Gremdaat, Bram van der Vlugt, Frits Lambrechts, Jörgen Raymann, Raymi Sambo en Izaline Calister  tijdens de komende Maasstedelijk Parade. Opvallend genoeg zal oer-Rotterdamse Fréderique Spigt trouwens alleen tijdens de Amsterdamse Parade optreden later dit seizoen.

Openingstijden

Ma, di en do van 15.00 tot 01.00 uur.

Wo en zo van 14.00 tot 01.00 uur.

Vr van 15.00 tot 02.00 uur.

Za van 14.00 tot 02.00 uur.

Afwijkende openingstijden

Op 20 en 21 juni gaat de Parade open om 18:00 uur.

Op 30 juni sluit de Parade om 22:00 uur.

Toegangsprijzen terrein

Tot 16.00 uur toegang terrein gratis.

Kinderen tot 12 jaar en 65+ gratis.

U-pas, CJP-pas en Rotterdampas entree € 3,50.

Toegang terrein regulier € 7,50.

Tienrittenkaart: € 67,50.

Toegangsprijzen voorstellingen

De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,- tot € 10,-. De muziekprogramma’s in de Orangerie, Café IK en Café Correct zijn gratis toegankelijk.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra