Tweede Issues in het Bilderberg Hotel

Tweede Issues in het Bilderberg Hotel met hier werk van Barré en Huizinga

De oprichters Marc Nolte en Milan Boonstra gaven in opmaat naar de presentatie van de eerste editie van fotomagazine Issues Magazine al aan dat er vast nog wel meer edities zouden volgen. ’’Issues is voor ons vooral een passieproject. We zijn allebei hard met onze eigen fotografie bezig en dat gaat voor alles! Maar we hebben wel ontdekt dat we het superleuk vinden om dit te doen. Dus er zullen ongetwijfeld nog meer edities uitgebracht worden maar waarschijnlijk dan wel op onregelmatige basis.’’ zeiden de initiatiefnemers daarover. Al vrij snel echter, nog binnen een jaar, wordt er vanwege het succes en enthousiasme op 24 mei een tweede exemplaar van Issues gepresenteerd.

Deze editie heeft als thema ‘Hotel’. De feestelijke onthulling zal plaatsvinden op een passende locatie: Het Bilderberg Parkhotel aan de Westersingel.

Flyer Issues

De opzet van Issues Magazine is dat Marc Nolte en Milan Boonstra (ook deelnemer aan de Kracht van Rotterdam) zelf een serie maken naar aanleiding van het thema. Daarnaast worden ook nog zes andere vooral lokale, talentvolle fotografen uitgenodigd om een sessie met Hotel als inspiratie in te leveren. Dit keer zijn dat Marco van Rijt, Carlijn Jacobs, Barry Marré (hij leverde ook al werk voor de eerste editie, het thema was toen Muze), Raffaella Huizinga, Simon Fitskie en Hester Postma. De fotografen worden hier al voorgesteld.

Werk van Boonstra en Jacobs

Bij de presentatie bij het Bilderberg Parkhotel is er net als de eerste keer een expositie met foto’s op groot formaat en muziek die wordt verzorgd door de dj’s Nino & Frankie, Jeff Solo, Pop on Acid, Disko Matique en Job Smit. De presentatie begint om 21.00 en duurt tot 4.00, de entree bedraagt 5 euro. Zolang de voorraad strekt (het magazine wordt in een gelimiteerde, handgenummerde oplage uitgebracht) krijgt de bezoeker daar meteen ook een exemplaar van de tweede editie van Issues Magazine voor. De releaseparty voor de eerste editie in de Unie trok meer dan 500 bezoekers, daarmee was het blad meteen uitverkocht!

Werk van Van Rijt, Klein en Nolte

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra