Presentatie dichtbundel Peter Swanborn in vh Van Gennep

Presentatie dichtbundel Peter Swanborn in vh Van Gennep

Dichter, schrijver en journalist Peter Swanborn presenteert vrijdag 24 mei zijn nieuwe dichtbundel ‘Het huis woont in mij’ in Boekhandel v/h Van Gennep op de Oude Binnenweg. De bundel verschijnt bij Uitgeverij Podium die de bundel alsvolgt beschrijft:

“In heldere, afgewogen gedichten volgt Swanborn de draad die hem terugvoert naar het huis van zijn jeugd. Maar die draad blijkt te kort: hij kan er nét niet bij. Voorvaderen, vergeten vrienden en verloren geliefden tonen hem dat zijn verleden een eigen leven leidt – op een verlaten strand, in een drassig ven of achter de dichtgetimmerde ramen van z’n eigen hoofd.”

In 2007 debuteerde de dichter Swanborn met ‘Bij het zien van zijn lichaam’, maar daarvoor was hij als tekstschrijver al verbonden aan Nieuw Muziektheater Rotterdam dat o.a. de prachtige kameropera Strijd & Onthechting produceerde (muziek van Rita Knuistingh Neven).

Strijd en Onthechting van Peter Swanborn en Rita Knuistingh Neven (c Karijn Kakebeeke)

Tegenwoordig werkt Swanborn samen met de componist Christian Blaha waarmee hij de tango-liederen van Astor Piazzolla bewerkt. Een interessante Rotterdamse kunstenaar om te volgen.

Presentatie dichtbundel ‘Het huis woont in mij’ van Peter Swanborn.
Vrijdag 24 mei om 18:00 uur, Boekhandel v/h Van Gennep, Oude Binnenweg 131-b, Rotterdam.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Linda Tan