Première van de skatefilm Bombaklats bij Worm

Première van de skatefilm Bombaklats bij Worm

Skaters kunnen in Rotterdam los gaan bij Skateland en in de vorig jaar geopende skatepool aan de Heemraadssingel. En alhoewel het op skatepark Westblaak niet allemaal op rolletjes verloopt kan Rotterdam toch wel als een echte skatestad beschouwd worden.

Een flink deel van de vooruitstrevende Fret Click kwam bijvoorbeeld al uit Rotterdam. Veel van de Rotterdamse leden zijn nu nog actief in het Rotterdamse zoals Woei en filmmaker Maurice Verburg. Ook Gyz La Riviere was lid en hij maakte de film 12 over Fret Click.

Bombaklats vertegenwoordigd de nieuwe generatie. Vanuit Rotterdam filmden Sneep en Sami met antieke VX camera’s jarenlang de beste tricks van Nederlandse topskaters waaronder uiteraard lokale helden als Tim Zom, Ricardo Paterno en Nassim Guammaz. Vrijdagavond 5 april (20.00) wordt de film voor het eerst vertoond bij Worm. Het gaat om een eenmalige vertoning. Daarna zal de avond worden afgesloten met een feest waar Rotterdams eigen skateboarders zoals Coup de Sjans, Drunken Lion Soundsystem en Timbo plaatjes zullen draaien.

Een kaartje kost 4 euro en is alvast te koop via Worm.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra