Omin: Onskruid in Showroom Mama

All Girls Street Art Collective

Enkele leden werden al ingeschakeld om een wand onder handen te nemen voor de expositie van Jean Paul Gaultier in de Kunsthal. Maar vanaf komende vrijdag 29 maart zal Onskruid, een collectief van negen jonge Rotterdamse dames, voor het eerst een eigen expositie krijgen bij Showroom Mama.

Het collectief is ontstaan uit het talentontwikkelingsproject All Girls Street Art Collective. OMIN: ONSKRUID is het resultaat van een vernieuwend educatieproject waarbij een groep jongeren onder leiding van Mama zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot de jongste generatie kunstenaars en kunstprofessionals.

All Girls Street Art Collective

Het project All Girls Street Art Collective is afgelopen najaar van start gegaan. Door middel van try-outs werden de negen ambitieuze en getalenteerde meisjes van 14-18 jaar geselecteerd en uitgenodigd deel te nemen aan het intensieve leertraject, waarbij ze een rijk aanbod van masterclasses, atelierbezoeken en excursies in binnen- en buitenland volgen. De groep bestaat uit bestaat uit: Dunya van der Meulen (Capelle a/d IJssel, 1997), Jade Tseng (Taipei, 1997), Jazz Leigh (Schiedam, 1996), Jeanine Vloemans (Capelle a/d IJssel, 1995), Lara Soliman (Caïro, 1997), Suzanne Koopstra (Rotterdam, 1996), Sarah Mhaouach (Rotterdam, 1999), Robin Cuppens (Rotterdam, 1995), Yael Keijzer (Haifa, 1997). Het negental heeft zich in korte tijd al ontwikkeld en opereert uit de eigen gekozen naam Onskruid.

All Girls Street Art Collective

Twee jonge filmmakers volgen de belevenissen en willen een zesdelige docuserie over de jonge kunstenaars maken. Aan de hand van interviews, persoonlijke videoboodschappen en animaties worden portretten geschetst van ambitieuze jonge meiden in ontwikkeling met één ding gemeen: een passie voor street art. De dames worden gevolgd tijdens de eerste stappen in de kunstwereld en er wordt getoond hoe de meiden omgaan met nieuwe verantwoordelijkheden en mogelijkheden.

De serie is een idee van Marèl Jap Sam (Spijkenisse, 1989) en René van Zundert (Rotterdam, 1981). Marèl Jap Sam studeerde in 2011 af aan de Willem de Kooning Academie met de film Broertje.

René van Zundert maakte onder andere naam met zijn film Hard voor de Hal over de Rotterdamse Energiehal, bakermat van de hedendaagse Gabberscene.

Om de zesdelige docuserie mogelijk te maken vragen Onskruid, de filmmakers en Showroom Mama om hulp. Er kan een donatie worden gedaan via voordekunst zodat de docuserie echt gerealiseerd kan worden.

De expositie aan de Witte de Withstraat 29-31 zal tot 2 juni te zien zijn.

Showroom Mama is geopend van woensdag t/m zondag,van 13:00 tot 18:00 uur en op afspraak.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra