Oedipus – Ro Theater

Oedipus van het Ro Theater

Klassieke Griekse drama’s herschreven: noodlot als leidraad.

Voor deze nieuwe Ro Theater voorstelling herschreef Oscar van Woensel (o.a. ook ‘Slaaf!’) de klassieke Thebische stukken van Sophocles (Oedipus en Antigone) tot wat genoemd wordt “een heftige en spirituele levensreis”. Zo zijn we niet alleen getuige van het noodlot van de man van Freuds Oedipuscomplex die zijn vader doodt en zijn moeder huwt, maar krijgen we ook inzicht in de voorgeschiedenis en na-geschiedenis hiervan: zijn vader koning Laios die de voorspelling probeert te ontlopen dat hij door zijn eigen zoon gedood wordt en zijn dochter Antigone, die ter dood wordt veroordeeld omdat ze rouwt om haar gedode broer die als verrader van de staat wordt beschouwd.

Wat zal er ontstaan uit deze hedendaagse condensering van de reeks van klassieke drama’s? Heeft de klassieke noodlotsopvatting nog iets te zeggen over onze huidige tijd? Van regisseur Alize Zandwijk (o.a. ‘Branden’, ‘Dood van een Handelsreiziger’ en ‘Kust’) mogen we een interessante actuele visie op dit noodlotthema verwachten.

Met: Jacqueline Blom, Nasrdin Dchar, Yahya Gaier, Herman Gilis, Fania Sorel en Jack Wouterse Tekst: Oscar van Woensel Regie: Alize Zandwijk Muziek: Maartje Teussink.
Van 13 maart t/m 19 april in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg
Speellijst en Kaarten: www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman