Romeo Delta gaat Van De Straat

Romeo Delta gaat Van De Straat

Romeo Delta is een Rotterdamse organisatie, verantwoordelijk voor minimaal vier bijeenkomsten per jaar waar ontwerp-disciplines worden besproken. Er is aandacht voor actuele informatie en inspiratie en de bijeenkomst zijn ook bedoeld om ontwerpers en belangstellenden met elkaar in contact te brengen. Maandag 21 januari is de eerstvolgende editie bij De Unie. Het thema is Van de Straat. Want goede ontwerpen zijn ook steeds vaker gewoon in de openbare ruimte te vinden.

Sprekers zijn: Gerard Unger, Joost Goudriaan, IkRotterdam, George Maas, Carel van Hees, Vij890 en Kristian Koreman van ZUS. Alle genodigden hebben zes minuten om over hun activiteiten te spreken.

Gerard Unger is een Rotterdamse grafisch ontwerper. Hij is verantwoordelijk voor de typografie en de borden van de ANWB.

Joost Goudriaan geeft een humoristische kritiek op het Rotterdamse straatmeubilair. Hij verandert het uiterlijk van vuilnisbakken, banken en putdeksels tot luxegoederen. Zo werd een straatbankje bij het Skatepark Westblaak omgetoverd tot een comfortable Chesterfield. Daarnaast is hij ook bekend als dj Hoed Ketour.

Chesterfield_Park_Bench

De drie illustratoren (Evalien, Ferry en Marc) van IkRotterdam tonen Rotterdamse café’s, eetkarren, winkels en locaties van ongekende internationale allure in hun tekeningen.

George Maas fotografeert onder meer gelijkgekleden op straat. De rummy couples richt zijn lens dan niet op werklui in uniformen maar koppels met dezelfde jas, trui, T-shirt, Body-warmer, trainingspak of vest.

foto straatkrantverkoper Bijenkorf Rotterdam van Carel van Hees

Carel van Hees is een Rotterdamse fotograaf en filmmaker. Hij maakte in 1992 bijvoorbeeld een documentaire over de Rotterdamse saxofonist Piet Le Blanc en ook het leven van de Rotterdamse bokser en kapper Cor Eversteijn ving hij in beeld. Hij vertelt tijdens Van De Straat over zijn film: De Zingende Man over Johan Daams, hij verkoopt al twintig jaar op dezelfde plek bij de Rotterdamse Bijenkorf straatkranten.

Vijf890 is een grafische ontwerpbureau, sterk beïnvloed door de skatecultuur. Zodoende zijn er al ontwerpen geweest voor Vans, Nike en het Rotterdamse skatemagazine Fluff.

Overzichtstekening-Rotterdam-van-de-straat

Kristian Koreman komt vertellen over de initiatieven en werkzaamheden van het Rotterdamse architectenbureau Zus. Het bureau is verantwoordelijk voor beeldbepalende projecten als de renovatie van het Schieblock en de Luchtsingel en was ook deels verantwoordelijk voor I.A.B.R. 5.

Romeo Delta

Van de Straat – Kom je buiten spelen?

Maandag 21 januari, 21.00 uur

De Unie

Entree 5 euro

Reserveren is niet mogelijk

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra